Scene de panică pe străzile din Bacău. Traficant de droguri, prins după o urmărire cu focuri de armă

Zece persoane au fost reţinute pentru comiterea de infracţiuni din sfera crimei organizate, în urma unei prinderi în flagrant delict si a 18 percheziţii desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău. Unul dintre traficanţii de droguri a fost capturat de mascaţi după o urmărire cu focuri de armă. Suspectul a încercat să fugă când s-a văzut încolţit şi chiar a lovit maşinile poliţiştilor.

RomaniaTV.net
30 iul. 2015, 08:20
Scene de panică pe străzile din Bacău. Traficant de droguri, prins după o urmărire cu focuri de armă

Doi bărbați, de 25, respectiv 31 de ani, ambii din Bacău, au mers să ridice un colet de la o firmă de transport, fără să ştie însă ca ofiţerii de la Crima Organizata erau pe urma lor. Cei doi erau bănuiți de desfășurarea de operațiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri. Au luat coletul, moment în care a fost înconjurat de ofiţeri şi politişti. În încercarea de a scăpa de oamenii legii, unul dintre bărbaţi, aflat la volanul unei maşini, a lovit şi două maşini de poliţie. A fost urmărit pe străzile oraşului, iar politiştii au reuşit să-l oprească după ce au tras mai multe focuri de armă şi au lovit maşina cu care bărbatul încerca să fugă. 

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit în colet 100, 87 de grame de Alfa – PVP – drog de risc şi ethylone, substanţă ce face parte din clasa de amfetamine cu proprietăţi stimulente, potrivit observatordebacau.ro.

Ulterior, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri ce ar fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni (6 laptop-uri şi tablete, 9 telefoane mobile, 13 cartele telefonice şi stick-uri de memorie, 2 râşniţe pentru mărunţit substanţe vegetale, 1 cântar electronic, 3.445 de euro, 290 de lire sterline, 150 USD şi 7.553 de lei). Totodată, au fost puse în executare 15 mandate de aducere, emise de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău.

Din cercetări s-a stabilit că 14 bărbați din Bacău ar fi inițiat și constituit două grupări infracționale organizate. Prima grupare era specializată în desfăşurarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive (procurarea din ţară sau import din China de astfel de produse, ridicarea lor de la societăţile de curierat, depozitarea, producerea, porţionarea şi ambalarea acestora, precum şi comercializarea, către diverşi consumatori de pe raza municipiului Bacău). A doua grupare era specializată în a procura şi distribui către diverşi consumatori, droguri şi produse cu efecte psihoactive, ocupându-se și de activităţi de trafic de persoane, (membrii grupului ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei), precum și de activităţi de cămătărie, în perioada martie – iulie a.c..

Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a zece persoane cu vârste între 25 și 42 de ani, iar pentru alte patru persoane s-a dispus cercetarea în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat specializat, trafic internaţional de droguri, comercializarea ilegală de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, camătă, trafic de persoane şi infracţiunea de ultraj. Cei în cază urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă.