Scene dramatice în Buzău. Două fetițe au incendiat două case. Familii fără adăpost în prag de iarnă

Două fetițe de 9 şi respectiv 11 ani din Buzău au dat foc casei în care locuiau, după ce s-au jucat cu chibriturile. Vecinii spun că nu e prima dată când copilele declanșează un incendiu.

24 sept. 2021, 12:42
Scene dramatice în Buzău. Două fetițe au incendiat două case. Familii fără adăpost în prag de iarnă

Două copile de 9, repectiv 11 ani, din Buzău au incendiat casa în care locuiau, în timp ce se jucau cu chibriturile.

Flăcările s-au extins din păcate și la casa vecina. Pompierii au intervenit cu dificultate din cauza vântului puternic.

Din păcate niciuna dintre casele afectate nu avea asigurare, iar cele două familii vor rămâne fără adăpost în prag de iarnă.

Copilele s-au jucat cu chibriturile în curtea casei din satul Căpățînești, din Buzău. Incendiul a izbucnit, iar flăcările au cuprins  cu rapiditate întreaga locuinţă.

Localnicii îngroziți au alertat autoritățile.

Vecinii, disperați să stingă flăcările care cuprinseseră cele două case, au ieşit cu găleţile de apă pentru a stinge incendiul.

Din cauza vântului puternic, făcările au cuprins şi casa învecinată.

„Am întâmpinat probleme la sursele de alimentare cu apă în sensul reţelei de hidranţi care nu avea suficientă presiune. S-a stat circa 45 de minute la o autospecială de opt tone pentru a alimenta”, a declarat Eduard Dimitriu, de la ISU Buzău.

„Este foarte greu când sunt casele apropiate şi bate vântul. Era în pericol să se extindă şi la a treia casă. Am păzit pe partea din spate să nu se ducă şi la cea de a treia casă”, a declarat Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni.

Cele două fetițe vor fi audiate de Poliție

Potrivit vecinilor, nu este prima dată când copilele se joacă cu focul. Recent cele două fetiţe au dat foc unei canapele chiar în curtea casei care a ars.

Poliția s-a sesizat şi a început o anchetă, în care le vor audia pe cele două minore în prezența părinților.

În urma incendiului, o casă de 180 metri pătraţi a fost distrusă complet, cu tot ce se afla în interior, iar a doua, cu suprafața de 120 metri pătraţi, a ars în proporție de 50%, relatează Antena3.

 


loading...