Scene halucinante la Brazilia-Argentina, autorităţile sanitare au intrat pe teren şi au întrerupt meciul, din cauza Covid. Messi: „E o ruşine! Toată lumea se uită la noi”

Meciul Brazilia-Argentina, programat duminică la Sao Paulo în preliminariile CM 2022, a fost întrerupt brusc, în urma intervenţiei autorităţilor sanitare braziliene, care au acuzat patru fotbalişti argentinieni care evolează la cluburi din Anglia de încălcarea protocoalelor anti-Covid.

06 sept. 2021, 13:32
Scene halucinante la Brazilia-Argentina, autorităţile sanitare au intrat pe teren şi au întrerupt meciul, din cauza Covid. Messi: „E o ruşine! Toată lumea se uită la noi”

Startul jocului Brazilia-Argentina fusese dat de numai cinci minute înaintea producerii scenei suprarealiste: reprezentanţi ai agenţiei sanitare ANVISA şi ai poliţiei federale au intrat pe teren pentru a pune capăt partidei, într-o confuzie totală. Argentinienii au încercat să parlamenteze, dar în cele din urmă s-au întors la vestiare, unde au stat peste trei ore, înainte de a părăsi definitiv stadionul, la o oră după delegaţia braziliană.

Jucătorii naţionalei „Albiceleste” au decolat apoi de pe aeroportul din Sao Paulo, la ora locală 21:36 şi au ajuns la Buenos Aires la puţin timp după miezul nopţii, înainte de a se îndrepta direct în cantonamentul lor obişnuit, la bordul unui autocar. „E o rușine! Suntem în Brazilia de 3 zile și nimic nu s-a întâmplat până acum! De ce faceți asta acum? Nu mai jucăm! Asta așteptau? Să începem meciul? De ce nu ne-au avertizat în privința asta când eram la hotel? Puteau să ne explice situația și o rezolvam. Acum, întreaga lume se uită la noi„, a spus starul argentinian Lionel Messi, alături de atacantul brazilian Neymar şi de selecţionerii celor două echipe, într-o înregistrare video difuzată de postul argentinian de televiziune TyC. „În niciun moment nu am fost informaţi că (cei patru jucători) nu vor putea disputa meciul. Am vrut să jucăm, la fel şi brazilienii„, a declarat selecţionerul argentinian Lionel Scaloni, citat pe contul de Twitter al Federaţiei argentiniene.

Citeşte şi Messi a făcut primul antrenament la PSG. Imagini cu starul argentinian pe Parc des Princes VIDEO

Conform ANVISA, autoritatea de reglementate în domeniul sănătăţii din Brazilia, Giovani Lo Celso (Tottenham), Emiliano Martinez (Aston Villa), Cristian Romero (Tottenham) şi Emiliano Buendia (Aston Villa) ar fi încălcat protocolul sanitar. În virtutea unei ordonanţe federale datând din luna iunie, orice persoană care a călătorit în patru ţări (printre care Marea Britanie) în cele 14 zile precedând intrarea sa pe teritoriul brazilian trebuie să intre în carantină.

ANVISA a explicat anterior că „jucătorii respectivi, sosiţi cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru ţări supuse restricţiilor în ultimele 14 zile. Ne-au parvenit însă informaţii neoficiale despre declaraţii pretins false făcute de aceşti călători”.

Citeşte şi Nike a rupt parteneriatul cu Neymar, în valoare de 105 milioane de dolari. Care este motivul