Scene halucinante la examenul pentru intrarea în Jandarmerie. Un candidat căruia nu i s-a permis să meargă la toaletă a urinat în sala de examen

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Botoşani a dispus verificarea condiţiilor de desfăşurare a probei de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor înscrişi la concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni, după ce unul dintre candidaţi a urinat în sala de examen, ca urmare a faptului că nu i s-a permis să meargă la toaletă în timpul examenului.

24 oct. 2021, 18:48
Scene halucinante la examenul pentru intrarea în Jandarmerie. Un candidat căruia nu i s-a permis să meargă la toaletă a urinat în sala de examen

Verificările au fost dispuse după ce în mass-media locală au apărut informaţii cu privire la faptul că unul dintre tinerii participanţi la proba scrisă a examenului pentru Şcoala Militară de Subofiţeri în Jandarmerie, care s-a desfăşurat, sâmbătă, la Colegiul Naţional AT Laurian, a fost determinat să urineze într-o sticlă, din cauză că supraveghetorii nu i-au permis să meargă la grupul sanitar, invocând regulamentul de desfăşurare a acestei probe.

„La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor fi verificate aspectele semnalate pe timpul desfăşurării probei de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor în cadrul concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ‘Petru Rareş’ Fălticeni, sesiunea septembrie – octombrie 2021.

Citeşte şi Scandal la examenul de admitere în Barou. Viitorii avocaţi, bruiaţi de drifturi şi muzică. Selly făcea repetiţii pentru un concert

Vom reveni cu precizările necesare în cel mai scurt timp posibil, conducerea inspectoratului fiind prima interesată de lămurirea aspectelor semnalate, conform prevederilor legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Botoşani, Dan Izotov.

„Pentru a nu fi descalificat, candidatul respectiv a fost nevoit să bea apa dintr-un pet pe care îl avea la el, după care a mers în spatele sălii de examen, unde s-a ușurat, totul desfășurându-se cu acordul supraveghetorilor și a celorlalți candidați prezenți în sală. Până la ieșirea din examen, candidatul a rămas cu recipientul cu urină lângă banca în care fusese repartizat”, a fost descrierea faptelor, redată de Monitorul de Botoşani.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor susţine, indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică


loading...