Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor susţine, indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică

Examenele naţionale, Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, se vor susţine, indiferent de condiţii, a dat asigurări Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

28 sept. 2021, 22:45
Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor susţine, indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică
Sorin Cîmpeanu anunţă cum se va face admiterea la liceu în 2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că tezele nu au fost anulate în acest an şcolar şi îşi doreşte ca acestea să fie susţinute de elevi cu prezenţă fizică pentru a fi „relevante” şi a nu mai avea rezultate „deformate”.

„Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute. Dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor susţine ca şi în această vară cu prezenţă fizică, „indiferent de condiţii”.

„Examenul de Evaluare Naţională se va susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta, după acelaşi tipic – combinaţie între subiecte grilă pe modelul testelor PISA. De asemenea, cu prezenţă fizică. Examenul de Bacalaureat exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii cu prezenţă fizică”, a precizat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre şcoala online: „Pierderile sunt imense”

„Opţiunea mea este susţinerea şcolii. Am argumentat de ce pierderile sunt imense. Uneori nu pot fi recuperate.

Atunci când ai pierderi care nu pot fi recuperate, evident că pledezi pentru şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă este posibilă introducerea certificatului verde la şcoală pentru elevi şi profesori, ministrul Educaţiei susţin că această variantă ar genera alte probleme.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Şcolile din Bucureşti trec în online dacă incidenţa depăşeşte 6 la mie. Care sunt excepţiile