Scene halucinante la un spital din Botoșani! Pacient târât pe scări după ce s-a baricadat în salon

Un pacient în vârstă de 57 de ani s-a baricadat în salonul spitalului Județean Botoșani și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a sparge ușa și a-l scoate cu forța.

02 aug. 2021, 16:50
Scene halucinante la un spital din Botoșani! Pacient târât pe scări după ce s-a baricadat în salon

Un pacient

, de 57 de ani, a cauzat panică printre personalul medical de la Spitalul Județean Botoșani, unde fusese adus de Poliție, după ce bărbatul provocase un scandal monstru în familie. Bărbatul recalcitrant a fost internat într-un salon, aflat la etajul trei, pacientul a decis brusc să se baricadeze în camera de spital și să blocheze ușile cu mobilierul spitalului. Acesta a spart mai apoi un geam cu tăblia de la pat și a început să ameninţe cadrele medicale.

Personalul medical a fost complet depășit de situație și a solicitat ajutorul forțelor de ordine, care au intervenit cu scuturi și spray lacrimogen.

„Bărbatul a ieşit din salon, s-a comportat zgomotos după care, din informaţiile primite, s-a baricadat în interiorul salonului şi a provocat distrugerea parţială a încăperii”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

După ce jandarmii au spart ușa salonului, pacientul a reacționat violent, așa că forțele de ordine au fost nevoite să-l imobilizeze la pământ. Bărbatul agresiv a fost mai apoi târât de jandarmi până la parter, unde a fost preluat de o ambulanță pentru a-l transporta la Secţia de Psihiatrie.

„În această dimineață, la ora 05.00, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la Spitalul Mavromati, personalul medical sesizând prin apel 112 faptul că un bărbat internat a devenit agresiv. Jandarmii au procedat la imobilizarea bărbatului, care între timp a blocat ușa de intrare în salon cu câteva pături și a spart sticla de la fereastră. În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar bărbatul a fost internat la Secția de Psihiatrie”, a precizat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Botoşani.

Pacientul își sechestrase soția înainte de intervenția autorităților

Bărbatul este cunoscut ca având tulburări pishice. Inițial Poliția a intervenit datorită unui apel 112 în care era anunțat că bărbatul și-ar fi sechestrat soția. Autoritățile l-au transportat la Spitalul Județean pe suspiciune de AVC.

„În noaptea de duminică spre luni am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie din municipiul Botoşani ar fi sechestrată în locuinţă. Poliţiştii care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că cele sesizate nu se confirmă, însă, soţul femeii avea un comportament recalcitrant motiv pentru care a fost preluat de poliţişti şi transportat la o unitate spitalicească”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, conform Antena3.