Scene IMPRESIONANTE: Cum a reacţionat o fetiţă surdă când a auzit pentru prima oară

Reyn Schadt, o fetiţă de 1 an şi 4 luni din Statele Unite, s-a născut surdă din cauza unui virus.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 21:05

Reyn Schadt este o fetiţă din Louisville (Kentucky), care s-a născut surdă din cauza virusului CMV (citomegalovirus). Acesta i-a afectat nervul auditiv. Neputând suporta ideea că fetiţa ei nu va auzi niciodată, mama micuţei a contactat un medic renumit căruia i-a cerut să îi redea copilei auzul.

Specialistul Shelly Moats a fost de părere că numai implantul unui dispozitiv auditiv ar putea-o face pe fetiţă să audă. Medicul i-a implantat în canalul cohlear un dispozitiv constând în principal dintr-un microfon şi un transmiţător. Operaţia de implant a fost un succes, scrie Daily Mail.

Când medicul a activat aparatul, fetiţa a început să audă a intrat în panică şi s-a pus pe plâns, agăţându-se de gâtul mamei sale. Dar când a văzut că părinţii ei erau bucuroşi, iar ea auzea din ce în ce mai multe sunete, a început şi ea să râdă în hohote.

După două luni de la implant, micuţa parcă venise a doua oară pe lume. Abia acum reuşea să o cunoască într-o nouă dimensiune, cea a sunetelor. Ea este extrem de bucuroasă când ascultă muzică şi când învaţă poezii împreună cu mama ei.

„Acum, are toată viaţa înainte, fără limitări”, a spus, fericită, mama fetiţei.