Scene IREALE în Rusia! O grădiniţă a fost vizitată de veterani ai armatei ruse, iar copiii s-au jucat cu arme şi muniţie reală GALERIE FOTO

Zeci de copii de la o grădiniță din orașul Perm, unul din cele mai mari orașe din Rusia, cu o populație de peste 1.000.000 de locuitori, s-au jucat cu pistoale, mitraliere și muniţie adevărată.

19 feb. 2023, 20:13
Scene IREALE în Rusia! O grădiniţă a fost vizitată de veterani ai armatei ruse, iar copiii s-au jucat cu arme şi muniţie reală GALERIE FOTO

Veteranii ruși au făcut un tur al grădinițelor din regiunea Perm, sud-vestul Rusiei. Copiii, cu vârste între 4 și 6 ani, au putut ține Kalașnikoave și revolvere în mâini, au văzut muniție adevărată și au fost învățați cum se țintește și cum se trage cu arma.

„Lecțiile de educație patriotică pentru copii” sunt organizate de Comitetul Ceaikovski al Veteranilor războaielor din Afganistan și Cecenia, potrivit Libertatea.

Cu câteva zile mai devreme, copiii din regiunea Nijni Novgorod au fost într-o excursie… la un birou de recrutare militară, „Pentru a-și face o idee despre educația patriotică, armata rusă și oamenii din profesiile militare”, a fost explicația organizatorilor.

Nu e prima oară când au loc ore de „educație patriotică” la grădinițe din Rusia. În mai, anul trecut, de Ziua Victoriei, micuții de la o grădiniță au fost pozați defilând în uniforme militare și în tancuri de jucărie inscripționate cu litera „Z”.

Copiii din orașul Kislovodsk au participat la o ședință de trageri la țintă într-o păpușă care simboliza „inamicul fascist”.

De asemenea, Ministerul Culturii din Rusia a organizat o „sărbătoare militară” de Anul Nou pentru copii: cei mici au aruncat „grenade” în „tancuri” și s-au ascuns de „explozii”.

Citeşte şi: Joe Biden pregătește un atac dur la adresa lui Vladimir Putin. Ce mesaje ascunse conține discursul președintelui SUA