SCENE ŞOCANTE în Constanţa: Piesă de TEATRU cu DECAPITĂRI la o şcoală ortodoxă VIDEO

În plin scandal privind orele de religie, o şcoală privată cu profil religios din Constanţa provoacă noi controverse. La o serbare a fost reprodusă scena decapitării Brâncovenilor, actori fiind chiar elevii, informează România TV. Nici ceilalţi copii nu sunt scutiţi de scene violente la ora de religie.

16 mart. 2015, 06:57
SCENE ŞOCANTE în Constanţa: Piesă de TEATRU cu DECAPITĂRI la o şcoală ortodoxă VIDEO

În filmare apare o persoană costumată în călău, cu un topor de plastic în mână, care mimează că taie capul copiilor. Scena, corectă din punct de vedere istoric, dar macabră când este pusă în scenă de elevi, este apreciată la final de preotul şcolii.

A ieşit foarte, foarte bine, dar micuţii ştiu strădania ce am depus-o„, a spus preotul.

Citeşte şi Lecţiile din manualul de religie bagă spaima în copii: povestea unei fetiţe al cărei tată este grav bolnav

Nici ceilalţi elevi nu au fost scutiţi de scene violente. Manualele de clasa a treia îi învaţă despre un Dumnezeu crud şi răzbunător, care nu se dă în lături de la pedepse oribile. Astfel, sunt descrise în detaliu pedepsele la care au fost supuşi egiptenii, precum „bubele” sau „uciderea primilor nou-născuţi”. În acelaşi manual, copiii află cum un bebeluş a murit sufocat, din cauza neatenţiei mamei.

În alt manual de religie, tot pentru clasa a treia, copiii află cum o tânără a fost lovită de maşină pentru că a muncit de hramul Sfintei Parascheva. Tot „cuvioasa” a fost, potrivit aceluiaşi manual, singura soluţie prin care un copil de trei ani şi jumătate şi-a recăpătat miraculos glasul.

Şcoala a fost înfiinţată în anul 2005 ca o unitate de învăţământ cu specific creştin–ortodox şi este acreditată de Ministerul Educaţiei. În urma scandalului generat de scena de teatru violentă, Inspectoratul Şcolar va face verificări.

Citeşte şi Aproape 90% dintre elevi vor să studieze RELIGIA la şcoală