Scene şocante în curtea unei biserici. Enoriaşii s-au luat la bătaie din cauza lui Putin

Scene șocante în curtea unei biserici din regiunea Cernăuți. Un grup de credincioși ortodocși a încercat să ia cu asalt o biserică acuzându-i pe cei care o controlează că sunt oamenii Moscovei.

09 nov. 2022, 13:55
Scene şocante în curtea unei biserici. Enoriaşii s-au luat la bătaie din cauza lui Putin

Un grup de credincioși ortodocși a încercat, la finalul săptămânii trecute, să ia cu asalt o biserică din satul Rângaci, regiunea Cernăuți, acuzându-i pe cei care o administrează că sunt oamenii Moscovei. S-a întâmplat duminică, 6 noiembrie, scrie stireadeiasi.ro.

Adepții Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, care a obținut acum 3 ani recunoașterea autocefaliei de la Patriarhul din Constantinopol, au încercat să ocupe cu forța biserica din sat, controlată de cealaltă Biserică Ortodoxă Ucraineană, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova.

Enoriașii apropiaţi Moscovei, baricadați în micul lăcaș de cult, nu i-au lăsat să intre și au solicitat protecția poliției.

Zeci de polițiști s-au pus între cele două grupuri, blocând accesul în biserică, după cum se poate vedea într-un video publicat de postul de televiziune ucrainean „Perșîi kozațkii”.