Scene şocante într-o tabără de refugiaţi din Franţa. Jurnalişti atacaţi cu cuţite de imigranţi

O echipă de jurnalişti a fost atacată cu cuţite de imigranţii aflaţi într-o tabără din Franţa. Culmea, jurnaliştii chiar voiau să-i ajute pe refugiaţi, dar au fost imobilizaţi şi jefuiţi. Atacul a fost filmat.

RomaniaTV.net
20 ian. 2016, 13:08
Scene şocante într-o tabără de refugiaţi din Franţa. Jurnalişti atacaţi cu cuţite de imigranţi

Jurnaliştii olandezi au fost atacaţi de trei imigranţi, care au folosit arme albe şi spray paralizant. Atacul a avut loc în tabăra numită, nu întâmplător, „Jungla din Calais”. Unul dintre jurnalişti a fost tras într-un cort şi ameninţat să le dea aparatul de fotografiat. Toată scena a fost filmată.

„Ne plimbam la marginea taberei şi, deodată, din senin, trei bărbaţi au sărit pe mine. Nici nu i-am văzut venind.
Din fericire, alţi oameni, doi sau trei refugiaţi din tabără, ne-au sărit în ajutor, iar atacatorii au fugit”, au povestit jurnaliştii atacaţi.

Reacţiile internauţilor nu s-au lăsat aşteptate, iar majoritatea sunt negative. Jurnaliştii au explicat însă că, deşi au fost agresaţi de imigranţi, tot aceştia le-au sărit în ajutor.

Între timp, autorităţile franceze au început să demoleze „Jungla din Calais”, tabăra aflată lângă celebrul port. În acest loc trăiesc, în condiţii inumane, câteva mii de oameni. Planul Parisului este să îi mute pe refugiaţi într-o altă tabără, făcută din containere.