Scene şocante la centrul de la Deva: o gimnastă care a luat aur la Europene a ameninţat cu sinuciderea! „S-a ajuns la bătăi!”

Amalia Puflea, o sportivă de 15 ani, din Bârlad, şi-a anunţat părinţii că este la un pas de sinucidere din cauza comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

23 sept. 2022, 14:19
Scene şocante la centrul de la Deva: o gimnastă care a luat aur la Europene a ameninţat cu sinuciderea! „S-a ajuns la bătăi!”
Scene șocante la centrul de la Deva: o gimnastă a amenințat cu sinuciderea! "Au început să vorbească urât cu ea, s-a ajuns la bătăi!"

Scene şocante la centrul de la Deva: o gimnastă care a luat aur la Europene a ameninţat cu sinuciderea! Elena Onel, mama sportivei, a plecat spre Deva pentru a o recupera pe fetiţă!

„Ne pornim s-o luăm, noi suntem din Bîrlad și mergem la Deva. Problemele au început de când domnii antrenori au început să se poarte foarte urât cu majoritatea din ele, nu știu dacă ceilalți părinți au curajul să vorbească. Cert e că eu am ajuns la limită… Nu se poate așa ceva! Copilul meu m-a anunțat azi, printr-un sms, că, dacă nu vin s-o iau, se aruncă de la geam.… Au început să vorbească urât cu ea, s-a ajuns la bătăi… Am vorbit cu fata mea și a zis că ea nu se mai simte confortabil acolo și am cerut transferul la Dinamo. O presează din toate punctele de vedere. S-a ajuns însă prea departe, s-a ajuns la bătăi, la injurii, la jignirea familiilor și la amenințări. Cuma să-i spui copilului că e maimuță crăcănată, că pune cartofii pe ogor cu fundul? Expresii gen morții mă-tii, au forțat-o să concureze cu picioarele pline de sânge, țîșnîndu-i sîngele… Am cerut conducerii federației să ia o măsură împotriva dumnealor, a antrenorilor. de asemenea am cerut transferul copilului meu. Le-am relatat tot ce s-a întâmplat, doamna președinte a vorbit cu copilul meu și i s-au povestit tot ce a avut loc la Deva”, a povestit Elena Onel pentru ProSport.

Accidentare horror la lotul naţional de gimnastică: „Nu se mişcă, stă întinsă cu pampers şi sondă şi are mâinile pline de perfuzii”

„Doamna Carmencita Constantin (n.r. – preşedinta FR Gimnastică) n-a luat nicio măsură, ba din contră, s-a luat de cei de la Dinamo, care m-au sunat să-mi transfere copilul acolo. De mâncare nici nu mai spun, dar aia nici nu contează acum. Toată lumea știe de Shakira (n.r. – Shakira Cantaragiu, o gimnastă care a suferit o accidentare gravă), în ce hal a ajuns. Știți ce mi-a zis domnul Lucian? Cât timp copilul face bani, e foarte bine! Păi, dacă acest copil ajunge să fie infirm… Ei se gândesc doar la bani… Nu vreau ca fiica mea să ajungă precum Shakira! Copilul vrea să plece de acolo, nu-l poți ține legat! La ei totul se rezumă la bani, așa gândesc antrenorii… Le-am spus: oameni buni, voi vă gândiți și la sănătatea copiilor? Face performanță, nu face performanță, noi discutăm doar despre bani?”, a mai spus mama sportivei.

Amalia Puflea, une dintre gimanstele de viitor ale României, a câştigat în 2022 medaliile de aur la sol și de bronz la bârnă la Campionatul European de la Munchen.