Scene ŞOCANTE la Spitalul Judeţean din Mehedinţi. O asistentă urlă la o pacientă: "Vrei să te omor eu?!"

Publicat: Joi, 18 Iulie 2019 16:35 // Actualizat: Vineri, 19 Iulie 2019 15:00 // Sursa: romaniatv.net

Scene de neimaginat la Spitalul Județean de Urgență Mehedinți, filmate de o aparținătoare. O asistentă urlă la o pacientă, o adolescentă care acuză dureri mari și cere un calmant.

UPDATE: Sorina Pintea a cerut măsuri de urgenţă, iar asistenta va fi suspendată de luni până la finalizarea anchetei.

Scenele s-au petrecut miercuri, 17 iulie. Din imagini se vede cum o tânără plânge de durere, iar femeia care este cu aceasta o imploră pe asistentă să facă ceva.

Asistenta reacționează dur, amenințând-o pe femeie că va chema gardienii să o dea afară din spital, pe motiv că agită pacienții.

"O să vă rog să părăsiți spitalul, până nu chem gardienii. Agitați bolnavii. V-am zis să tăceți", ameninţă asistenta.

Apoi se îndreaptă spre patul de spital, unde pacienta efectiv plânge de durere și o apostrofează: "Dacă nu te potolești, o să chem medicul, să te ducă în terapie. Alte calmante nu mai am ce să-și fac, copilule, înțelegi? Vrei să te omor eu?".

Evenimentul s-a întâmplat cu o zi înainte ca premierul Viorica Dăncilă să viziteze spitalul, însoțită și de Ministrul Sănătății, pentru a participa la alegerile din PSD Mehedinți.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, susţine că astfel de cazuri justifică folosirea pacienţilor sub acoperire, în spitalele din România.

"Acesta nu este un test, din păcate, ceea ce mi-aţi arătat dumneavoastră. E o situaţie reală care a fost sesizată şi sunt convinsă că cei care urmăresc, adică Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană va lua nişte măsuri. Pentru că are competenţe pe verificarea calităţii actului medical.

Cu atât mai mult mă bucur că am luat decizia implementării poveştii pacientului misterios, care un este trimis în spital doar pentru a verifica dacă se ia şpagă, aşa cum fals s-a spus. Ci pentru a verifica modul de comportament al personalului medical, respectarea regulilor, a procedurilor, a protocoalelor, tot ceea ce ţine de un act medical de calitate", a precizat Pintea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H