ANCHETĂ la Spitalul Judeţean Tulcea. Un pacient zace pe jos la Urgenţe, ignorat de o infirmieră ce spală cu mopul pe lângă el VIDEO

Scene şocante au fost surprinse la Spitalul Judeţean din Tulcea. Un pacient zace întins pe jos la Secţia de Urgenţe şi nimeni nu vine să-i acorde primul ajutor. Managerul unităţii a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc acest eveniment.

14 oct. 2017, 07:06
ANCHETĂ la Spitalul Judeţean Tulcea. Un pacient zace pe jos la Urgenţe, ignorat de o infirmieră ce spală cu mopul pe lângă el VIDEO

UPDATE: Conducerea Spitalului Judeţean Tulcea a declanşat o anchetă după ce pe o reţea de socializare a apărut un filmuleţ care arată un bărbat căzut în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), iar o infirmieră şterge podeaua cu mopul pe lângă el, ignorându-l. Managerul unităţii medicale spune că pacientul respectiv are numeroase prezentări la UPU în ultimii ani, acesta fiind cunoscut ca un consumator de droguri, de etanol, iar din declaraţiile infirmierelor după acel incident filmat el se ridică şi părăseşte spitalul.

Managerul Spitalului Judeţean Tulcea, Tudor Năstăsescu, a declarat, pentru News.ro, că bărbatul care apare în filmarea respectivă are sute de prezentări la unitatea medicală în ultimii ani, fiind cunoscut ca un consumator de droguri, de etanol şi având momente când este extrem de violent.

Bărbatul respectiv are sute de prezentări la UPU în ultimii ani. Este consumator de etanol, de droguri, locuieşte la un centru pentru persoane fără adăpost. Este cunoscut de SMURD, Ambulanţă, Poliţie, a încercat să sară de pe biserică, s-a automutilat, s-a drogat, a băut şi are momente când este extrem de violent„, a explicat managerul unităţii medicale.

Filmarea care apare pe reţeaua de socializare are 45 de secunde şi arată un bărbat căzut pe podea, în unitatea medicală, iar o infimieră şterge podeaua pe lângă el cu un mop, fără a-l băga în seamă. La un moment dat, în imagini se vede cum un alt bărbat, probabil tot pacient, încearcă să vadă care este starea celui căzut.

Managerul spitalului spune că bărbatul este un pacient vechi, cunoscut pentru consumul de băuturi alcoolice.

Am văzut şi eu acele imagini apărute pe Facebook. Povestea pe care am ascultat-o aseară de la medici spune că pacientul s-a ridicat, a folosit un limbaj injurios şi a părăsit spitalul. După ce vom avea întreaga înregistrare vom audia toate persoanele care sunt implicate în eveniment. Noi totuşi avem o profesiune umanistă şi nu pot să cred că există atâta lipsă de umanitate„, a declarat Tudor Năstăsescu, managerul Spitalul de Urgenţe Tulcea.

VEZI şi Imaginile flagrantului. Cum vindeau angajaţii Centrului de Transfuzii Craiova sângele ca la piaţă VIDEO