Un pacient al unui spital din Satu Mare a murit după ce s-a aruncat de la etajul trei al clădirii. Personalul medical nu a intervenit

Un pacient internat în cadrul Secției de Interne a Spitalului Județean din Satu Mare a căzut de la geamul situat la etajul al treilea al clădirii și a murit la impactul cu asfaltul din fața clădirii.

15 apr. 2024, 11:38
Un pacient al unui spital din Satu Mare a murit după ce s-a aruncat de la etajul trei al clădirii. Personalul medical nu a intervenit

Un pacient a decedat în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 03:30, după ce ar fi căzut de la etajul trei al Spitalului Vechi din municipiul Satu Mare, conform purtătorului de cuvânt al unităţii, Rodica Lohan. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 72 de ani.

Un pacient al unui spital din Satu Mare a murit după ce s-a aruncat de la etajul trei al clădirii

Pacient decedat la spitalul din Satu Mare. În ciuda situației, în momentul incidentului, personalul nu a intervenit, ci a sunat la Serviciul Unic Apeluri de Urgențe 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD, care a încercat să salveze pacientul, dar acesta nu a mai putut fi salvat, impactul căderii fiind fatal.

Citește și: Mărturii cutremurătoare făcute de românii care au revenit în țară cu ultimul zbor din Israel: „Am văzut rachetele pe cer, a fost o noapte înspăimântătoare. Trăiesc în teroare”

Ancheta a fost preluată de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, care ar urma să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

„Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a inițiat de urgență o anchetă internă pentru a clarifica circumstanțele acestui tragic eveniment“, a declarat Rodica Lohan, purtătorul de cuvânt al instituției. „Ancheta este în curs de desfășurare, iar concluziile acesteia vor fi comunicate presei imediat ce vor fi finalizate”.

Potrivit presei locale, prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este moartea accidentală. Pacientul s-ar fi urcat pe pervaz pentru a deschide geamul, pentru că îi era cald și s-ar fi dezechilibrat, impactul cu solul fiindu-i fatal.

Citește și: Doru Viorel Ursu s-a stins din viață la 71 de ani. A fost ministru de interne, judecător militar și avocat. Anunțul trist al familiei