Scene teribile la un oficiu poştal din Bihor. Mămicile sosite să încaseze alocaţiile copiilor au forţat poarta laterală, angajatele le-au pulverizat cu spray lacrimogen

Scandal la Oficiul poştal din oraşul Săcueni, judeţul Bihor, după ce mai multe femei sosite să ridice alocaţiile copiilor au forţat poarta laterală a unităţii poştale, folosită pentru manipularea valorilor. Funcţionarii au pulverizat spray lacrimogen ca să le oblige să iasă. Poliţia s-a sesizat şi face anchetă. 

16 feb. 2022, 10:32
Scene teribile la un oficiu poştal din Bihor. Mămicile sosite să încaseze alocaţiile copiilor au forţat poarta laterală, angajatele le-au pulverizat cu spray lacrimogen

Scene teribile la un oficiu poştal din Bihor. Angajaţii oficiului poştal au folosit spray lacrimogen pentru a îndepărta un grup de femei care a vrut să sară peste rând pentru a ridica alocaţiile copiilor. S-a întâmplat în oraşul Săcueni, judeţul Bohor.

„Poştaşul nu merge în toate zonele din oraş şi nu merge nici în colonia de romi. Multe mămici sunt obligate să ridice alocaţia de la Oficiul poştal, unde alocațiile de stat sunt distribuite, lunar, în data de 15”, a explicat un bărbat pentru ebihoreanul.ro.

Tot bărbatul povesteşte că lunar nu sunt bani suficienţi pentru a distribui toate alocaţiile şi de aceea mereu este aglomeraţie în ziua de 15 a lunii. Mai mult, lunar femeiile, unele gravide, sunt puse pe drum.

Marţi, situaţia de degenerat tocmai fiindcă, de teamă că vor rămâne fără bani, cinci de femei au vrut să intre peste rând, ar fi forțat poarta laterală a instituției, care nu este accesibilă publicului și care este folosită pentru manipularea de valori, iar una dintre funcţionare a scos un spray lacrimogen şi le-a pulverizat, obligându-le să se retragă.

Poliţia s-a sesizat şi face anchetă.

Poșta Română a cumpărat spray-uri lacrimogene pentru ca unii dintre angajaţi să se poată apăra dacă sunt atacaţi.  Spray-urile lacrimogene au ajuns în posesia factorilor și agenții poștali, precum și la alte categorii de salariați care transportă bunuri și bani.