Scene uluitoare într-o grădiniţă din Bucureşti. Educatoare: „Alexia, ce dracu’ cauţi aicea, că-ţi dau vreo două, nesimţito!”

Înjurături, jigniri şi umilinţe, asta au îndurat nişte copii de 4 ani chiar de la educatoarea lor, potrivit unor înregistrări difuzate de Știrile PROTV. Totul s-a întâmplat la grădiniţa nr 198 ”Dumbrava Minunilor” din Bucureşti, Sectorul 6. Limbajul educatoarei Venera Tecar la adresa copiilor a devenit public după ce un părinte a ascuns în hăinuţa celui mic un reportofon şi a dezvăluit ce se petrece în sala de clasă.

08 mart. 2019, 07:45
Scene uluitoare într-o grădiniţă din Bucureşti. Educatoare: „Alexia, ce dracu’ cauţi aicea, că-ţi dau vreo două, nesimţito!”

Din înregistrările difuzate se aude cum educatoarea se adresează copiilor în timpul mesei de prânz:”Taci odată din gură că numai gura ta se aude! Iară vorbeşti ca ţaţele? Ieşi afară de-acolo! Râzi că proasta întruna, că aşa te duce capul ăla sec pe tine. Suntem la masă, fată, nu mai vorbeşti neîntrebată ca zăpăcita! Pune mâna şi mănâncă, că-ţi dau vreo câteva acuma de nu te vezi. Tot tu plângi? Du-te acolo la locul tău şi cântă cu copiii.”

Tatăl care a făcut cazul public se numește Marian Sandu și a susţinut că nu a avut puterea să asculte înregistrările în întregime.

″N-am putut să le ascult de la cap la coadă… m-au lăsat mut! Am zis că e imposibil aşa ceva. Cu tot felul de jigniri care nu trebuie spuse unor copii de patru ani”, a spus tatăl unui copil.

Educatoare: „De-abia te mişti. Pune mâna şi colorează şi lasă plânsul! Codaşii, codaşii! Şi codaşii de la masa asta!”
Educatoare: „La ce ne ajută degetele?”
Copil: „Să ne jucăm!”
Educatoare: „Taci odată! Cu ce mănânci, cu picioarele? Atâta de blegi… ca mămăligile! Alexia, ce dracu cauţi aicea, că-ţi dau vreo două, nesimţito… Ia de-aici!”

Consiliul grădiniţei a decis să o înlocuiască pe educatoare de la grupa mijlocie.

„Doamna Tecar nu a mai intrat la grupă până se va finaliza cercetarea disciplinară a doamnei”, a declarat Iuliana Radu, reprezentantul grădiniței.