Scene uluitoare la ÎCCJ. Fostul deputat Cristian Rizea a plâns în sala de judecată. Instanţa va anunţa decizia pe 29 noiembrie

Dosarul în care fostul deputat Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de un om de afaceri, a rămas în pronunţare, instanţa supremă urmând să anunţe o primă decizie în acest caz pe 29 noiembrie. Fostul deputat Cristian Rizea susţine că procurorul Jean Uncheşelu a pus presiune pe el, dar şi pe alţi martori din dosar. Rizea susţine că, iniţial, plângerea împotriva lui a fost clasată, însă Uncheşelu a redeschis ancheta şi l-a trimis în judecată. 

RomaniaTV.net
17 nov. 2017, 14:22
Scene uluitoare la ÎCCJ. Fostul deputat Cristian Rizea a plâns în sala de judecată. Instanţa va anunţa decizia pe 29 noiembrie

„Acest dosar este o făcătură. Cum am spus din 2015, am fost informat de un înalt oficial al unei structuri de informaţii că mi se pregăteşte de la DNA. (..) Vă spun sincer că nu sunt suparat pe domnul Colţea. S-a pus multă presiunea din partea domnului Uncheşelu asupra lui. Ştiu din proprie experienţă. Aşa cum îmi spunea domnul Uncheşelu „Rizea, recunoaşte că ai făcut trafic de influenţă că altfel te duc la arest şi adio adopţia copilului pe care ţi-l doreşti„. Aş vrea să spun ceva ce ştiu eu şi soţia: în dorinţa disperată a DNA de a mă deturna din a câştiga Primăria Sectorului 5 vă spun că la DNA mi s-a făcut dosar pe adopţie. A fost chemată mama naturală şi întrebată dacă a primit bani. Adopţia a fost legală”, a declarat Cristian Rizea la finalul procesului, potrivit Mediafax.

Cristian Rizea, fost deputat în Parlamentul României, a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani.

„În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi”, precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.