Scheletul unui bărbat, descoperit pe un câmp din Satu Mare

Descoperire macabră pe un câmp din județul Satu Mare. Scheletul unui bărbat a fost găsit pe un câmp de un localnic aflat la cules de urzici.

09 apr. 2015, 11:43
Scheletul unui bărbat, descoperit pe un câmp din Satu Mare

Bărbatul a sunat la 112, locul fiind împânzit de procurori și polițiști.

Aceștia au examinat scheletul, găsind în hainele pe care le purta victima buletinul, un ceas și o sumă de bani. Așa au putut să stabilească identitatea victimei: Ioan Pișcoi, un bărbat din comuna sătmăreană Moftin, născut în 1958, dat dispărut încă din vara anului 2006, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Scheletul să fi fost găsit în satul Resighea, la circa 30 km de Moftin, într-o zonă ferită, lucru care ridică semne de întrebare cu privire la modul cum și-a găsit sfârșitul acesta.

La vremea dispariției au fost destui care au bănuit că bărbatul s-ar fi sinucis sau chiar a fost omorât. Ipoteza crimei a prins și mai mult contur acum doi ani, când fiul său s-a sinucis, oamenii vorbind de remușcări. Acum, medicii de la Medicina Legală vor stabili cum a murit bărbatul, dacă a fost întradevăr omorât.

Primarul comunei Moftin, Gheorghe David, spune că toți locuitorii comunei au fost surprinși de dispariția bărbatului în 2006.

„A locuit în Moftin, fiind dat dispărut încă din vara lui 2006. Atunci s-au făcut atunci cercetări de către polițiști, însă fără rezultat. A avut un băiat care l-a fel a avut parte de un sfârșit tragic: s-a spânzurare în urmă cu 2 ani în preajma sărbătorilor de iarna. În Moftin mai locuiește fiica decedatului. Dispariția a fost o chestuie bruscă, nimeni nu a știut de ce”, povestește primarul.

Anchetatorii iau acum în calcul și varianta unei crime, după ce nouă ani au considerat cazul ca fiind vorba de o dispariție. Osemintele au fost transportate la Medicina Legală unde se va stabili dacă victima a suferit leziuni care să îi provoace moartea, dar și data decesului. Polițiștii au redeschis acum dosarul vechi de 9 ani și vor să stabilească în ce împrejurări a ajuns acesta pe câmpul de lângă satul Resighea.

„Omul era dispărut din 2006 si fiul s-a spânzurat în urma cu 2 ani. A fost o perioadă destul de lungă de la dispariția tatălui. Este foarte greu de spus care sunt adevăratele motive care l-au determinat să facăa acest gest”, mai spuen primarul David.

Primele concluzii vor fi trase după ce vor fi obținute rezultatele analizelor făcute de Medicina Legală, în funcție de care și procurorii și polițiștii vor încerca elucidarea cazului.