Scheletul unui vampir, plin de ţepuşe, descoperit în Marea Britanie

Arheologii au descoperit un schelet, din anii 550-700 d.Hr., îngropat într-un oraş din Marea Britanie, cu ţepuşe de metal în umeri, inimă şi încheieturi. Experţii spun că este vorba de un ritual de ucidere a vampirilor, care erau împiedicaţi, astfel, să se ridice din mormânturi. Deşi descoperirea a avut loc în 1959, experţii abia acum au făcut-o publică.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 12:32
Scheletul unui vampir, plin de ţepuşe, descoperit în Marea Britanie

Scheletul vampirului a fost descoperit de arheologul Charles Daniels în timpul investigării unui sit din Church Street, în 1959. Când Daniels a găsit scheletul, l-a verificat, pentru a se amuza, de colţi, povesteşte Matthew Beresford, de la Southwell Archaeology.

„La Anglo-Saxoni, hoţii, criminalii şi trădători, precum şi cei care nu se conformau regulilor societăţii, erau înmormântaţi în zone scufundate sub ape, cu faţa în jos, decapitaţi sau înjunghiaţi. Nu vom ştii niciodată ce a făcut persoana descoperită acum”, spune Beresford.

Beresford crede că scheletul încă se mai află în mormântul său, întrucât Daniels nu a reuşit să îi scoată corpul.

John Lock, preşedintele Southwell Archaeology, spune că doar câteva schelete înmormântate astfel au fost găsite până acum în Marea Britanie.

„Sunt mulţi oameni interesaţi, însă scheletul a fost găsit în anii 50, iar acum nu ştim unde sunt rămăşiţele”, a precizat Lock.

Şi în Bulgaria a fost descoperit în urmă cu câteva luni un schelet legat de pământ cu patru brăţări de fier. Rămăşiţele bărbatului de 30 de ani erau vechi de câteva secole, iar experţii cred că a trecut printr-un ritual care să îl împiedice să iasă din mormânt după moarte.