Schiatul în ţară a ajuns mai scump ca în străinătate. Vezi cele mai convenabile oferte de schi

Zăpada ce ameninţă să cadă peste ţara noastră ar putea fi ca o binecuvântare pentru cei care iubesc schiul şi nu au putut să îl practice până acum. În ţară, staţiunile recunoscute pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt Predeal şi Sinaia. Cei care nu se tem de drum lung, pot schia mai ieftin în străinătate.

07 ian. 2012, 19:53
Schiatul în ţară a ajuns mai scump ca în străinătate. Vezi cele mai convenabile oferte de schi

Varianta cea mai ieftină de a merge la schi în această iarnă constă în staţiunile de la vecinii bulgari. „Cea mai ieftină ofertă de cazare în Bulgaria porneşte de la 69 de lei de persoană pe noapte, doar cazare, la un complex de patru stele din staţiunea Bansko. Cea mai scumpă ofertă ajunge la 90 de euro de persoană pe zi cu mic dejun la un hotel de cinci stele din aceiaşi staţiune” informează agenţia Christian Tour. La polul opus, cea mai scumpă destinaţie de schi pentru începutul lui 2012 este Elveţia. Un pachet turistic pe această destinaţie costă 780 de euro plus taxe de aeroport şi include şapte nopţi de cazare cu mic dejun. „Pe această destinaţie turiştii beneficiază de unele facilităţi: schi fond la 500 de metri, zona de schi Torrent la aproximativ 200 de metri (ski-lift şi scoală de schi), telecabină la un kilometru de hotel, zonă de schi pentru copii (Erli), staţie schi-bus în apropiere, precum şi spaţiu pentru echipament ski” potrivit Cocktail Holidays.

Cei care preferă destinaţia renumită pentru pârtiile bune, Austria, vor plăti în unele cazuri mai puţin decât în ţară. Preţurile pentru cei care aleg să schieze în Austria variază între 30 şi 169 de euro de persoană pe noapte. Pentru varianta mai ieftină turiştii vor fi cazaţi în hotel de două stele şi vor avea doar mic dejun, în timp ce varianta mai scumpă include hotel de cinci stele, cu demipensiune. „Hotelul de cinci stele dispune de centru pentru activităţile pe baza de apă, distribuit pe trei etaje, cu piscină interioară şi gondolă, nouă băi de aburi şi saune diferite, cameră de relaxare cu paturi de apă, sală de fitness… etc” informează agenţia Europa Travel.

Transilvania Travel propune iubitorilor de sporturi de iarnă staţiunea Jasna din Slovacia. Hotelul se află în centrul staţiunii Jasna, la 20 de metri de pârtia de ski Biela Put. Facilităţile hotelului includ: restaurant tradiţional, cramă, bar cu şemineu, night club cu biliard, spaţiu de joacă pentru copii, mini Zoo, piscină, saună, masaj, jacuzzi, sală fitness, iar o noapte de cazare costă 44 de euro de persoană, cu mic dejun. O altă variantă de schi vine de la agenţia Prestige Tours şi constă în destinaţia Spania. Un pachet în inima munţilor Sierra Nevada costă 663 de euro de persoană şi include şapte nopţi de cazare cu mic dejun.

Schiul în ţară, mai scump ca în străinătate

Cei care vor să schieze în ţară si aleg destinaţia Predeal trebuie să se pregătească, dacă aleg să înopteze acolo,pentru aproximativ 150 de lei de persoană pentru o noapte. „Copiii până la 6 ani au gratuitate la cazare dacă nu solicită pat suplimentar, iar pentru copiii peste 6 ani se plăteşte tarif pentru pat suplimentar de 92 de lei de persoană pe noapte” arată transilvania Travel. Pentru Sinaia, la hotelul Sinaia de trei stele, o noapte de cazare pe perioada de schi costă 99 de lei pe noapte şi include doar mic dejun. „În staţiune există amenajări speciale destinate practicării sporturilor de iarnă : pista de bob cu o lungime de 1.500 de metri, pârtii de schi de diferite grade de dificultate, pârtii pentru săniuş. În apropiere, turiştii pot face excursii la Castelul Peleş, Pelişor, precum şi la Mănăstirea Sinaia” informează Cocktail Holidays.