Schimb de cadouri la Casa Albă între Obama şi Cameron: grătar personalizat contra masă de ping-pong

Barack Obama şi David Cameron au făcut schimb de cadouri în cadrul vizitei premierului britanic la Washington, preşedintele american oferindu-i oaspetelui său un grătar personalizat, iar invitatul său dăruindu-i o masă de ping-pong.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 08:05
Schimb de cadouri la Casa Albă între Obama şi Cameron: grătar personalizat contra masă de ping-pong

Barack Obama şi soţia sa Michelle le-au dăruit soţilor Cameron un grătar pe lemn şi cărbune cu cele două steaguri, britanic şi american, pe laturi şi cu o placă personalizată. Modelul de bază al acestui grătar valorează peste 1.900 de dolari, a precizat Casa Albă. Cadou a inclus şi două şorţuri de bucătărie.

Acest dar vrea să fie o amintire a unei vizite a preşedintelui american la Londra efectuată anul trecut, când Barack Obama şi David Cameron au devenit bucătari în curtea reşedinţei premierilor britanici din 10 Downing Street, pregătind la grătar o cină pentru soldaţi americani şi britanici, scrie presa britanică.

Cadoul soţilor Cameron pentru cuplul Obama – o masă de ping-pong – aminteşte de asemenea de o vizită a lui Barack Obama la Londra, în cursul căreia cei doi bărbaţi au jucat un meci de tenis de masă la o şcoală.

„Cred că am greşit puţin” cu cadourile noastre, s-a amuzat premierul britanic, „pentru că eu i-am oferit o masă de ping-pong şi el mi-a oferit un grătar”.

„Dar când ne vedeţi unul lângă altul, este evident că cel care are nevoie de mişcare este premierul britanic şi cel care are nevoie de un grătar este preşedintele Statelor Unite”, a continuat el.