Schimb de replici CTP – Mihai Şora. De la „Să mori tu?”, la „Să trăiască mult şi bine”, trecând prin „Să mol eu”

Schimbul de replici dintre Cristian Tudor Popescu şi Mihai Şora, pornit de jurnalist, nu se mai termină. De la trimiteri acide, cei doi au înmuiat tonul, CTP ajungând să-l numească pe Şora "admirabilul luptător pentru dreptate și democrație".

RomaniaTV.net
10 mart. 2019, 04:59
Schimb de replici CTP – Mihai Şora. De la „Să mori tu?”, la „Să trăiască mult şi bine”, trecând prin „Să mol eu”

Schimbul a pornit de la Cristian Tudor Popescu, care a reacţionat după ce filosoful Mihai Şora a scris pe pagina sa de Facebook că Digi 24 „merită să dispară“, după ce l-ainvitat în studio pe deputatul Florin Iordache.

„Să mori tu?”, a fost reacţia lui CTP, care a precizat că nu e o urare, ci o întrebare filosofică. „Cum să interzici unei televiziuni să invite un politician? Care e treaba unui organ de presă într-o democraţie? Să invite oameni politici relevanţi ai evenimentelor zilei”, a argumentat CTP.  

Mihai Şora a dat replica, explicând că jurnalistul nu a prins corect sensul celor spuse de el şi a tratat cu umor urarea lui CTP: „Să mol eu. Fireşte că nu mă supăr! Nici nu te poţi supăra pe dumnealui pentru asemenea copilării. Forma interogativă este o formă familiară şi drăguţă, adesea folosită de copii; uneori, în cazul celor foarte mici, cu pronunţia Să moli tu?”.

CTP a revenit vineri seară cu mesaj cu ton vizibil mai relaxat, în care i-a urat viaţă lungă lui Mihai Şora, dar a trimis şi la originea neînţelegerii lor: interzicerea/dispariţia unui post TV.

„O urare pentru domnul Șora 

Mă bucur că domnul Șora a primit cu umor antologic gluma ontologică a subsemnatului, conlocutor în limba română și conlocuitor al României cu domnia sa. Prin urmare, atașez celor spuse până acum o urare adresată admirabilului luptător pentru dreptate și democrație:

Să trăiască mult și bine după dispariția postului de televiziune Digi 24, ca să se poată bucura de ea”, a scris CTP pe Facebook.

Mihai Șora i-a răspuns la miezul nopții:

„Eei, dragii moșului,

copilul răzgâiat îți mai dă un pumn și după ce l-ai sărutat pe frunte. 

Așa…, în loc de Noapte bună!, a punctat filosoful.