Schimb dur de replici la dezbaterile pe buget. Florin Roman: Circari șoșociști/ Ilie Toma: Sunteți penibil. Luați-vă pastilele

Deputații Florin Roman (PNL) și Ilie Toma (PSD) au avut joi seară în comisiile reunite de buget-finanțe un schimb dur de replici cu privire la situația minerilor din Valea Jiului.

25 feb. 2021, 23:34
Schimb dur de replici la dezbaterile pe buget. Florin Roman: Circari șoșociști/ Ilie Toma: Sunteți penibil. Luați-vă pastilele

Schimb dur de replici la dezbaterile pe buget. Bugetele ministerelor au primit aviz din partea comisiilor de specialitate, dar nu fără scandal. Cele mai mari dispute nu au fost pe bani, ci pe cine conduce dezbaterile. La Comisiile reunite de Educație, Tineret și Sport, Monica Anisie și Natalia Intotero s-au certat minute în șir pe cine e mai îndreptățit să dea cuvântul invitaților. Istoria s-a repetat și la Comisia de Muncă, unde actualul președinte, Oana Țoiu de la USR – PLUS, a fost atacat de predecesorul său la șefia comisiei, deputatul PSD, Adrian Solomon.

Florin Roman: Eu stiam ca declaratiile politice sunt dimineata

Ilie Toma: Iar sunteți penibil! Daca nu va pricepeti la problemele din Hunedoara, vedeti-va de Alba Iulia!

Florin Roman: Domnule, luati-va pastilele

Ilie Toma: Sunteti penibil! Nu vom ceda la micile dvs sicane.

Florin Roman: Un circar si un bufon ca dvs. ati reusit sa dati peste cap o intalnire civilizata. Cu dvs nu se poate ca va cunosc foarte bine. Ce n-a zis dl ministru din eleganta a zis ca insolventa a fost generata de PSD care acum ne prezinta scenete prin dl Toma, care la asta se pricepe la circ. Circari sosocisti care vin sa se filmeze aici sa aiba impresia cineva ca se lupta cu adevarat pentru mineri.

Alocuțiunea Ministrului Energiei, Virgil Popescu, în comisiile de Buget și Finanțe ale Senatului și Camerei Deputaților

Alocuțiunea Ministrului Energiei, Virgil Popescu, în comisiile de Buget și Finanțe ale Senatului și Camerei Deputaților.

Posted by Partidul Naţional Liberal on Thursday, February 25, 2021

Schimb dur de replici la dezbaterile pe buget. Solomon (PSD), către USR PLUS: „Dacă erați ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor”

La Comisia de Muncă, deputatul PSD, Adrian Solomon, li s-a adresat celor de la USR-PLUS, între care șefa comisiei, Oana Țoiu, spunând că sunt niște caraghioși și de zeci de minute numără niște oameni.

Adrian Solomon: „Sunteți caraghioși! De 45 de minute numărați niste oameni. Dacă erați ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor, vă spun eu”

Scandal a fost și în Comisiile reunite pentru Educație, Tineret și Sport, unde procedura de început de dezbatere a fost blocată, după ce președinții de comisii nu au ajuns la un acord în ceea ce privește persoana care avea să conducă ședința. Președintele Comisie din Senat este Monica Anisie, de la PNL, iar președintele comisiei de învățământ din Camera Deputaților este Natalia Intotero, de la PSD. Ambele au avut un schimb de replici, la care a intervenit și Violeta Alexandru.

Gabriela Firea a depus un amendament la buget pentru majorarea alocațiilor: ”Apăram alocațiile copiilor”

Monica Anisie: „Senatul e camera decizională pentru educație . Acesta e argumentul forte.”
Natalia Intotero: „Dumneavoastră veniți cu un regulament care e în afara regulementului celor doua camere. Dacă vreți să conduceți dictatorial este problema dumneavostră, eu nu voi participa.
Violeta Alexandru: „Care e dictatura, dictarura votului? La ce vă referiți?”

În cele din urmă, votul majorității a decis ca ședința să fie condusă de liberala Monica Anisie. O dispută similară a fost și la Comisia de Sănătate.

Florin Buicu s-a contrat cu Nelu Tătaru pe aceeași problemă, cine să conducă ședința.
„Propun ca aceasta ședința să o pot conduce eu”. „Conform regulamentului, sedința ar trebui să fie condusă de Streinu Cercel, președintele comisiei sănătății a Senatului”, a replicat Tătaru.

La Comisia de Apărare, un scandal a pornit de Dumitru Coarnă, actual parlamentar PSD și fost lider de sindicat.

– Domnule Coarnă, nu aveți… cereți permisiunea să vorbiți! Domnule ministru, continuați!
– Am permisiunea să vorbesc?
–  Nu!
– Am înțeles. Domnule ministru, era un lucru elementar.
– Domnule Coarnă! Suntem la piață sau unde suntem?
– Suntem exact acolo unde trebuie să fim!!

Coarnă: – Răspunsul pentru mine oricum nu îl aveți sau îl trimiteți scris?
Ministru: V-am spus, domnule Coarnă!
– Nu ați spus nimic!
Președinte comisie: Domnule Coarnă, dacă vreți să facem altceva din comisia asta, poftiți, conduceți!
– Coarnă: O să vină și ziua aia! O să vină!
Din sală: Luați-vă pastilele!

La Comisia Economică, disputa s-a iscat din cauza dorinței majorității de a respinge în bloc amendamentele depuse de Opoziție.


loading...