Schimb DUR de replici. Ponta despre Băsescu: „Deşeu politic”. Băsescu despre Ponta: „Scursură”

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta şi-au spus cuvinte grele după alegerile europarlamentare, într-un schimb de postări veninoase pe facebook.

31 mai 2019, 05:23
Schimb DUR de replici. Ponta despre Băsescu: „Deşeu politic”. Băsescu despre Ponta: „Scursură”

Liderul Pro România Victor Ponta lansează atacuri dure la adresa liderilor PNL și PMP, spunând că sunt la fel de toxici ca și Dragnea. „Nu poti sa construiesti viitorul cu oameni care reprezinta doar trecutul!

Orban polueaza ca o masina veche si rablagita / Basescu este un deseu politic radioactiv / amandoi sunt la fel de toxici ca si Dragnea / amandoi vor sa se agate de putere si avantaje personale – daca nu au acces atunci distrug tot!

ProRomania nu a facut niciun compromis – am luptat singuri cu cei pe care ii consideram rai in PSD / la fel procedam acum – niciun compromis cu Orban sau Basescu!

Mergem pe drumul nostru ; anevoios , periculos, obositor – dar drumul drept!

Suntem ProRomania – tinem cu Romania!”, scrie Ponta.

Calculele lui Băsescu pentru moţiunea de cenzură

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, susține că partidul Pro România are ca principal mod de parteneriat politic minciuna.

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că o moţiune de cenzură ar putea reuşi cu PNL – USR – PMP dacă cele trei partide „se înhăitează” cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD, însă problema este cum vor putea guverna în acestă formulă având în vedere că „UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna”. El mai precizează că un eşec al moţiunii ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR şi nu uită să sublinieze că PNL a câştigat alegerile europarlamentare, nu pe cele parlamentare şi că, în astfel de situaţii, soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.

Replica lui Traian Băsescu vine după ce Victor Ponta a spus despre el că este un „deșeu politic radioactiv.”

„Şi eu vreau un guvern al opoziţiei, dar…

Problema este dacă se poate.

Până una alta, avem PNL – USR – PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reuşitei unei moţiuni de cenzură.

Şi dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD, lucrurile nu vor sta mult mai bine. Sigur, cu acest supliment de voturi moţiunea ar putea să reuşească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianţă, în condiţiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu).

Mă gândesc şi la faptul că o eventuală moţiune de cenzură ratată va consolida alianţa PSD – ALDE la guvernare.

Pentru a stopa aplicarea Programului de Guvernare moşit de Dragnea şi pentru a aplica necesarele corecţii în economie, preşedintele Iohannis şi PNL – USR – PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură.

Singura problemă este dacă se poate.

După succesul PNL şi USR- PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eşecul unei moţiuni de cenzură. Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă.

PS – 1. Atenţie, PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European şi nu pentru Parlamentul României.

2. În astfel de situaţii soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.

3.Povestea alegerilor anticipate este doar diversiunea unora care vor să pară implicaţi ştiind bine că tehnic nu este posibil”, a precizat Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.