Schimbare de „gardă” la ministere. Cum văd funcţionarii modificările la vârf VIDEO

Cei mici se gudură pe lângă noii "stăpâni", cei mari îşi fac bagajele. Asta se întâmplă acum în ministere, după schimbarea Guvernului. Şi aşa a fost mereu, spun funcţionarii.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 12:39
Schimbare de „gardă” la ministere. Cum văd funcţionarii modificările la vârf VIDEO

Ministerul Transporturilor, poarta „G”. Doi tineri descarcă pachete cu lampioane dintr-o maşină. Cel care le primeşte e vorbăreţ. Spune că angajaţii aşteptau schimbarea Puterii.

„Cei care nu sunt bucuroşi îi numeri pe degete! Directorii generali îi schimbă, pentru că am stat de vorbă cu secretarul de stat actual, Murgeanu. A zis «Garnitura. Toată garnitura! Că fac parte din staff-ul vechi!»”, spune angajatul de la Transporturi.

„Aşa s-a luat hotărârea. Asta este viaţa politică la noi! Eu am prins două sisteme: şi cel care a fost până-n 1989, şi cel de după. Am fost ofiţer de securitate. Am fost cel mai tânăr ataşat la Fidel Castro. Organizam Daciadele”, continuă el.

La ministerul Finanţelor Publice, reporterii România TV s-au întâlnit cu şeful Direcţiei Judeţene Braşov. „Îţi dai seama că dacă unul e cu frâna de mână trasă, n-o să-l ţii! Nu că-l dai politic afară! Dar îi spui: «Băi băiete, ori faci treabă, ori mă laşi!»”, explică acesta sistemul după care se face treabă în minister.

Ministerul Comunicaţiilor. Şoferul care zace în maşina de la poartă a văzut ceva miniştri la viaţa lui. Şi la fiecare schimbare de cabinet povestea e aceeaşi: „Eu sunt aici de vreo 12 ani. Sunt de pe vremea lui Pantiş. Şterg calculatoarele fiecare. Şterg fişierele lor. Deja toată lumea nu ştie cum să facă, cum să se lipească, că sunt mulţi nevinovaţi”.