Schimbare de grilă la cel mai important post al televiziunii publice. TVR1 redevine post generalist

TVR 1, cel mai important post al televiziunii publice, redevine generalist, din 15 aprilie, în noua grilă fiind incluse programe variate, de la filme şi seriale, teatru, divertisment şi sport, până la ştiri, emisiuni de actualitate, reportaje şi documentare.

RomaniaTV.net
08 apr. 2019, 05:53
Schimbare de grilă la cel mai important post al televiziunii publice. TVR1 redevine post generalist

„Matinalul TVR 1”, transmis de luni până vineri, va începe cu o oră mai devreme, de la 06.00, şi va fi un program de tip infotainment. În cele trei ore, vor fi oferite informaţii utile, vor fi prezentate evenimentele din ziua respectivă, poveşti de viaţă, revista presei, informaţii din IT, călătorii şi horoscopul. În plus, va exista şi un grupaj de ştiri, inclusiv din sport, în fiecare oră.

De la ora 11.00, TVR 1 va difuza emisiunea-magazin „Ca-n viaţă”, în care Emma Zeicescu va prezenta informaţii, poveşti, noutăţi şi lucruri utile. Timp de o oră, de luni până vineri, în noua emisiune, Zeicescu (alături de invitaţii ei) va prezenta idei pentru o viaţă plină de energie, informaţii la zi, campanii care contează.

După-amiaza de luni până vineri, de la ora 17.00, va fi difuzat serialul canadian „Aripile Nordului/ Arctic Air” (2012 – 2014), care are în centru doi piloţi experimentaţi, tată şi fiică, ce intervin în caz de urgenţe medicale, furtuni devastatoare şi accidente aviatice.

Din 15 aprilie, principala emisiune de ştiri a postului TVR 1 îşi măreşte durata, la o oră şi jumătate. De la ora 20.00, de luni până duminică, „Telejurnalul” va include o selecţie a informaţilor esenţiale ale zilei, rubricile „Meteo”, „Sport”, precum şi „Tema zilei”, o discuţie în care moderatorul şi invitaţii dezbat consecinţele celui mai important subiect al zilei. Celelalte emisiuni informative rămân „Telejurnal 14.00” şi „Telejurnal 24.00”, iar dezbaterile „România 9” vor fi transmise în direct de luni până joi, de la ora 19.00.

Serile, la TVR 1, vor însemna: luni – spectacole de teatru; marţi – film istoric; miercuri – filme de acţiune, iar vineri – filme cu actori consacraţi, între care Meryl Streep, Liam Neeson, Mark Walhberg, Christian Bale, Amy Adams, Antonio Banderas şi Rupert Everett.

Publicul va putea găsi la TVR 1 informaţii din zone economică, externă, culturală, viaţă urbană – de luni până vineri, în intervalul 23.30-24.00. În acest tronson, vor putea fi vizionate sezoane noi ale emisiunilor „Banii tăi” (luni), „Lumea azi” (marţi), „Cooltura” (miercuri), „Fan/Fun Urban” (joi), „#creativ” (vineri).

Sâmbăta, de la 23.00, va fi difuzată emisiunea „Profesioniştii”, realizată de Eugenia Vodă, iar duminica, de la 23.00, Cătălin Ştefănescu va reveni cu un nou sezon „Garantat 100%” (care începe din 21 aprilie).

Documentarele, anchetele şi reportajele vor face parte, de asemenea, în grila TVR 1. Joi seara, de la 21.30, vor fi difuzate noi reportaje şi documentare în magazinul de publicistică TV „Dosar România”, iar de la 22.30, emisiunea „Anchetele comisarului Antonescu”. Sâmbăta, de la 21.00, TVR 1 va programa documentare internaţionale.

Duminica va fi rezervată emisiunilor „Universul credinţei”, „Viaţa satului”, „În grădina Danei” şi „Tezaur folcloric”.

TVR 1 va mai pregăti în această primăvară formate noi de entertainment din zona de comedie, pe lângă spectacolele de folclor realizate de Iuliana Tudor, difuzate duminica, la ora 21.00.

Emisiunea „Levintza prezintă” revine cu noi episoade, sâmbăta, de la ora 11.00, „Constructorii de visuri” continuă sâmbăta, de la ora 11.30, „Adevăruri despre trecut” – sâmbăta, de la ora 12.30, „Faţa nevăzută a lumii” – sâmbăta, de la ora 13.00, „Ora Regelui” – sâmbăta, de la ora 14.30, „Exclusiv în România” – sâmbăta, de la ora 16.30, şi „Politică şi delicateţuri” – duminica, de la ora 15.30.

TVR 1 va transmite meciuri de handbal şi cele mai importante partide din ligile naţionale, Liga Florilor şi Liga Zimbrilor.