Schimbare de situaţie în ESCROCHERIA SECOLULUI: 10.000 de VICTIME ale lui Madoff ar putea fi DESPĂGUBITE

Zece mii de victime ale escrocului financiar Bernard Madoff ar putea primi compensaţii pentru pierderile de multe miliarde de dolari, după ce anterior le-a fost refuzată orice fel de despăgubire.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 11:51
Schimbare de situaţie în ESCROCHERIA SECOLULUI: 10.000 de VICTIME ale lui Madoff ar putea fi DESPĂGUBITE

Bernard „Bernie” Madoff ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 150 de ani de închisoare într-un penitenciar din statul american Carolina de Nord, pentru o escrocherie de tip piramidal de zeci de miliarde de dolari. El a pus la punct o schemă Ponzi, constând în plătirea investitorilor din banii depuşi de noii clienţi.

Frauda a ieşit la iveală în decembrie 2008, după ce criza financiară a determinat mai multe persoane să-şi retragă banii, scrie în ediţia sa de marţi The New York Times, informează Agerpres.

Tribunalul federal pentru falimente a reuşit să adune active ale lui Madoff în valoare de 9 miliarde de dolari, însă marea majoritate a victimelor sunt „investitori indirecţi”, iar acestora le-a fost respinsă cererea de compensare a pierderilor.

Cu toate acestea, Ministerul Justiţiei din SUA a colectat circa de 2,35 miliarde de dolari în aşa-numitul „Fond al victimelor lui Madoff”.

„Procesul organizat de noi deschide oportunităţi pentru mii de persoane fraudate, care nu au putut obţine nimic” până acum pentru pierderile înregistrate, a declarat procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, catalogând activitatea lui Madoff drept o „escrocherie de dimensiuni epocale„.