Schimbare de strategie în Ucraina: Serghei Șoigu a ordonat doborârea dronelor

Generalul de armată Serghei Șoigu a dat instrucțiuni pentru a crește și mai mult eficiența distrugerii vehiculelor aeriene inamice fără pilot peste zonele de frontieră cu Rusia.

20 iul. 2022, 12:45
Schimbare de strategie în Ucraina: Serghei Șoigu a ordonat doborârea dronelor

Ministrul rus al Apararii, Serghei Șoigu, a inspectat grupul militar „Vest” implicat în invazia din Ucraina și a instruit să suprime strict bombardarea asezarilor eliberate, a declarat miercuri Ministerul rus al Apararii.

„Șeful departamentului militar rus de la postul de comandă a audiat raportul comandantului grupului, generalul locotenent Andrei Sychevy, privind situația actuală și sarcinile de luptă îndeplinite în zona de responsabilitate”, a precizat departamentul militar rus. „În urma audierii, generalul de armată Serghei Șoigu a dat instrucțiuni pentru a crește și mai mult eficiența distrugerii vehiculelor aeriene inamice fără pilot (n. r.: drone) peste zonele de frontieră cu Rusia, precum și suprimarea strictă, luând în considerare primirea de noi mijloace de război contra-baterie, bombardarea de către naționaliști a zonelor rezidențiale ale așezărilor eliberate”, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: Armele occidentale livrate Ucrainei ajung pe „piaţa neagră”
Ministrul rus al Apărării a fost însoțit în vizită de ministrul adjunct al apărării Nikolai Pankov și de șeful Direcției operațiuni principale a Statului Major General al Federației Ruse, Serghei Rudskoi.

Pe 18 iulie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că Șoigu a vizitat grupul Vostok implicat în Ucraina, a dat instrucțiuni pentru a elimina mijloacele de rachete și artilerie cu rază lungă de acțiune ale armatei ucrainene, din care se desfășoară bombardarea Donbasului.

Rusia se pregăteşte pentru anexarea teritoriului ocupat în Ucraina şi impunerea rublei
Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR). Pe 24 februarie, Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, așa cum numește invazia Moscova. Ca răspuns, multe țări au impus sancțiuni împotriva Rusiei. O serie de țări furnizează Ucrainei arme și echipamente.

Bombardamente în Ucraina: un copil de 13 ani şi patru adulţi au murit

Un copil de 13 ani şi cel puţin patru adulţi au murit în ultimele ore, în două oraşe din sudul şi din nord-estul Ucrainei, în urma bombardamentelor ruseşti, potrivit CNN.
Două persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în urma bombardamentelor asupra unei zone rezidenţiale din Nikopol, în sudul Ucrainei. Atacul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat Serghei Bratchuk, purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa. Patru dintre persoanele rănite sunt copii, a precizat el, adăugând că bombardamentele au distrus trei case şi au avariat alte 12 locuinţe.

Un alt atac aerian a avut loc la miercuri dimineaţă, la Harkov, în nord-estul ţării. Un băiat în vârstă de 13 ani se numără printre cele trei victime ale atacului, a declarat Oleh Synehubov, şeful administraţiei militare regionale.

„Din nefericire, trei persoane, printre care un băiat de 13 ani, un bărbat şi o femeie, au fost ucise în urma bombardamentului de dimineaţă al ocupanţilor districtului Saltivskyi din Harkov. O femeie în vârstă de 72 de ani a fost rănită”, a anunţat Synehubov pe Telegram.

Synehubov i-a sfătuit pe locuitorii din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, să nu iasă afară decât dacă este necesar.