SCHIMBARE IMPORTANTĂ în privinţa setării „MOD AVION” a TELEFOANELOR şi TABLETELOR

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a autorizat luna trecută utilizarea dispozitivelor electronice, precum tablete, telefoane inteligente, aparate mp3 sau cărţi electronice, pe parcursul tuturor fazelor de zbor, cu condiţia să fie setate pe "mod avion", astfel încât să nu pună în pericol zborul, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 10:49
SCHIMBARE IMPORTANTĂ în privinţa setării „MOD AVION” a TELEFOANELOR şi TABLETELOR

Ce înseamnă de fapt „modul avion”? Această operaţiune dezactivează funcţiile wireless ale dispozitivelor electronice pentru a se supune normelor aeriene.

În cazul în care setarea este disponibilă apare pe ecran o iconiţă care anunţă că au fost dezactivate servicii precum planul de date sau vocea (nu se poate naviga pe internet şi nici să se efectueze apeluri), conexiunile wireless (wi-fi sau Bluetooth) şi conexiunea la navigatorul GPS.

În cazul în care operatorul aerian şi legile de navigaţie permit, se pot reactiva conexiunile wi-fi şi bluetooth dacă sunt setate pe „mod avion”.

Viteza cu care va fi implementată măsura depinde de fiecare companie aeriană în parte. Comisia Europeană a dat luna trecută undă verde liniilor aeriene să permită pasagerilor să utilizeze reţelele 3G şi 4G pentru a se conecta la Internet în timpul zborului, numai după ce avionul ajunge la o altitudine de 3.000 de metri.

Până la implementarea ei, liniile aeriene ar putea utiliza reţeaua 2G pentru a oferi comunicaţiile mobile pasagerilor, prin intermediul antenelor cu conexiune via satelit, cărora li se aplică tradiţionalul serviciu de roaming.