PSD A PIERDUT majoritatea în CGMB. Viceprimarii social-democraţi au fost SCHIMBAŢI din funcţie

PSD a pierdut majoritatea în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Cei doi viceprimari de la PSD, Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu, au fost schimbați din funcție, de noua majoritate formată între PNL şi PDL, cu ajutorul  a trei consilieri ai PP-DD.

30 iun. 2014, 14:09
PSD A PIERDUT majoritatea în CGMB. Viceprimarii social-democraţi au fost SCHIMBAŢI din funcţie

PNL şi PDL au format o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti cu ajutorul a trei dintre consilierii PP-DD. Prima decizie a noii majorităţi a fost înlocuirea celor doi viceprimari PSD.

Marcel Nicolaescu (fost membru PNL care a trecut recent la PSD) și Dan Darabont (PSD) au fost schimbaţi din funcţii.

În locul lor au fost votaţi, cu 28 de voturi din 28, Lucian Iliescu (PDL) şi Richard Ghita Vicenţiu (PP-DD), urmând sa fie votaţi de consilierii generali.

Mircea Raicu de la PDL a fost desemnat preşedintele de şedinţă a CGMB în perioada 1 iulie – 1 septembrie.

PSD şi PP-DD au semnat un PROTOCOL de colaborare la nivel LOCAL şi PARLAMENTAR

Noua majoritate a validat în functie şi doi consilieri de la PNL – Horia Scarlat si Antonel Tanase – şi unul de la PDL – Horatiu Tica.

Marcel Nicolaescu, consilier PNL trecut de curând la PSD, a fost vacantat din funcţie deoarece a schimbat partidul.

Astfel, PNL-PDL are acum 27 de consilieri. Daca se adauga cei trei consilieri de la PP-DD, din cei 7 ai formaţiunii lui DD, rezulta o majoritate de 30 de consilieri din totalul celor 55.

Consilierii PPDD care au votat cu PNL-PDL sunt: Zorkoczy Julia, Ghita Richard – Vicentiu şi Horatiu Panaitescu.

„Astazi, s-a format o noua majoritate care a dat doi noi viceprimari: Lucian Iliescu si Richard Ghita Vicentiu. Aceasta noua majoritate isi propune sa sprijine proiectele pentru Bucuresti si sa ceara mai multa transparenta in ce priveste cheltuirea banului public. Era firesc sa se schimbe viceprimarii daca s-a schimbat majoritatea politica. Primarul general va stabili ce atributii va avea fiecare”, a declarat Mircea Raicu, consilier PDL.

PP-DD are șapte mandate de consilieri generali. Trei dintre consilierii formațiunii s-au aliat cu PNL-PSD, iar ceilalți patru au rămas alături de PSD.

Deciziile din CGMB au fost luate în condițiile în care PSD și PP-DD au semnat un acord de colaborare la nivel local şi parlamentar.

Ce prevede PROTOCOLUL PSD-PPDD. Proiectele lui DD, promovate în coaliţia de guvernare