Schimbare majoră a legislaţiei RCA. De Crăciun toţi şoferii vor avea „cazier”

Pe 23 decembrie 2016 intră în vigoare prevederile Normei pentru aplicarea Ordonanţei 54/2016 privind poliţele RCA. Urmare a acestei norme, asigurătorii îşi anunţă clienţii, brokeri sau consumatori că vor exista unele modificări în platforma de emitere web a poliţei RCA. Una dintre ele este cea referitoare la constituirea unui cazier al şoferului care va conduce autovehiculul asigurat RCA. Cazierul şoferului va fi înscris în baza de date CEDAM.

16 dec. 2016, 12:13
Schimbare majoră a legislaţiei RCA. De Crăciun toţi şoferii vor avea „cazier”

Asigurătorii trimit informări către brokerii de asigurare în care explică în ce fel va arăta noua poliţă RCA care se va emite din 23 decembrie, data de intrare în vigoare a Normelor de aplicare a OUG 54/2016, scrie economica.net. În afara modului în care vor fi sau nu reflecate pe poliţa de asigurare comisioanele percepute de brokeri, asigurătorii anunţă că va exista o rubrică denumită simplu „Şofer” pentru care se pot transmite infomaţii la apelarea Cerere Ofertă şi Emitere poliţă RCA. La acestă rubrică, brokerul va notifica, opţional, numele, prenumele, CNP-ul, seria şi numărul cărţii de identitate a viitorului şofer.

Citeşte şi PREMIERĂ în România. Doi şoferi, condamnaţi pentru ucidere din culpă după ce au parcat neregulamentar

Din fericire, este vorba de o cerinţă opţională pentru că, în multe cazuri, în special la anumite persoane juridice maşina este utilizată de mai mulţi şoferi, de vârste diferite.

Continuarea pe economica.net.