Schimbare majoră: ce se întâmplă cu amenzile auto, în România. Premieră în istoria țării noastre

Premieră în România: toți polițiștii de la circulație vor fi obligați să facă asta, pe fondul digitalizării țării noastre. 

02 mai 2023, 09:25
Schimbare majoră: ce se întâmplă cu amenzile auto, în România. Premieră în istoria țării noastre
Amendă de 3.000 lei pentru şoferii care au acest dispozitiv în maşină. Se confiscă pe loc!

România trece la următorul nivel: toți polițiștii de la Rutieră vor fi obligați să ofere posibilitatea șoferilor sancționați pecuniar să achite amenzi cu cardul, la POS.

Sindicatele Poliției Române anunță o îmbunătățire în procesul de completare a proceselor verbale de contravenție. Aceasta va fi posibilăprin intermediul unei aplicații inteligente, care va simplifica munca agenților de poliție. Astfel, în loc să completeze formularele cu pixul, agenții vor folosi această aplicație pentru a economisi timp și resurse.

 

Gata cu hârtiile: polițiștii se adaptează la digitalizare

 

Aplicația va fi instalată pe dispozitivele inteligente și va permite polițiștilor să completeze amenzile mai rapid și să efectueze verificările necesare, atât în legătură cu șoferul, cât și cu autovehiculul. De asemenea, aplicația va ajuta la stabilirea rapidă a eventualelor abateri și sancțiuni anterioare ale șoferului.

Zile libere 2023. Nici nu despachetează bine românii după Ziua Muncii, că vine o minivacanţă de 5 zile
Angajații MAI vor putea scana permisul de conducere și cartea de identitate cu ajutorul aplicației inteligente. Informațiile vor fi utilizate în cazul unei contestații în instanță. În plus, amenda va putea fi plătită pe loc de către șofer, după dotarea autospecialelor Poliției Române cu POS-uri, care vor accepta plata cu cardul.

EXCLUSIV| Când vor fi majorate pensiile românilor. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de seniorii României
Șoferii pot depune plângere în termen de 15 zile de la primirea sau comunicarea procesului-verbal, pentru contestarea amenzii. Plângerea, însoțită de copia procesului-verbal, se depune la organul din care face parte agentul constatator, care este obligat să o primească și să ofere o dovadă în acest sens.

Aplicația a fost dezvoltată gratuit de către Europol pentru Poliția Română. De luna viitoare, agenții ar putea folosi tabletele în loc de pix, informează ObservatorNews.