Schimbare pentru elevii de gimnaziu. Ministrul Educaţiei a anunţat că modifică legea

Publicat: Duminică, 12 Mai 2019 12:29 // Actualizat: Duminică, 12 Mai 2019 12:29 // Sursa: romaniatv.net

Părinții au întrebat-o pe Ecaterina Andronescu ce examene vor da la final de gimnaziu elevii aflați acum în clasa a VI-a. Este vorba despre “elevii uitați de Ministerul Educației”, pentru care legea prevede examene transdisciplinare la clasa a VIII-a, însă cărora nu le-a fost predat nimic transdisciplinar. Ministrul Educației a lăsat de înțeles că va cere Parlamentului să modifice legea educației în vigoare, astfel încât elevii acum clasa a VI-a să nu susțină peste 2 ani examene transdisciplinare.

Declarația a fost făcută vineri dimineață, în cadrul unei dezbateri organizate la Palatul Parlamentului de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

Ce a răspuns Ecaterina Andronescu, la întrebarea: ce examen vor da la final de gimnaziu elevii aflați acum în clasa a VI-a?
"Este o prevedere de lege și până nu se va schimba legea e foarte greu de spus: vom proceda altfel.
Nici profesorii n-au fost formați inițial și nici prin formarea continuă pentru predarea transdisciplinară, ca urmare în acești ani elevii n-au beneficiat de predarea transdisciplinară. Și, ca urmare, mi-e greu să susțin în evaluare ceva ce nu s-a făcut în predare.
Cu prima ocazie, o să încercăm să discutăm acest subiect, o să rog comisia de învățământ și de la Cameră, și de la Senat, să discutăm acest subiect, pentru că trebuie să dăm un răspuns foarte clar și trebuie să fie un răspuns legislativ".

Citeşte mai mult pe edupedu.ro

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ecaterina Andronescu elevi gimnaziu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 10:37
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Am auzit la o doamna la Tv cuvantul decapare si am cautat ce inseamna si am gasit ca e curatare sau nivelare.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H