Schimbare RADICALĂ a vremii. Minus un grad, resimţit la Bucureşti. Vezi unde se resimt minus 30 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de vremea rea în întreaga ţară, valabilă în zilele de 5 şi 6 aprilie. Indicele de răcire arată că în Capitală temperatura resimţită a fost, sâmbătă, de minus un grad Celsius, iar la munte valorile au coborât mult sub zero grade.

RomaniaTV.net
05 apr. 2014, 16:23
Schimbare RADICALĂ a vremii. Minus un grad, resimţit la Bucureşti. Vezi unde se resimt minus 30 de grade

Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 aprilie, ora 9,00 – 6 aprilie, ora 12,00, vântul se va intensifica în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi la munte, unde local, la rafală se vor depăşi 60-65 km/h.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Weekend-ul răcoros, cu ploi şi lapoviţe la munte

Vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, însă la cote mai reduse. De asemenea, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Din cauza vântului foarte putermnic şi rece, coroborat cu scăderea drastică a temperaturilor faţă de zilele trecute, temperatura resimţită a fost mult mai mică. Spre exemplu, în Bucureşti s-a resimţit minus un grad Celsius, din cauza rafalelor tăioase, în timp ce în Neamţ, în Ceahlău, indicele de răcire a coborât până la minus 30 de grade.

Citeşte şi VREMEA ÎN BUCUREŞTI şi la MUNTE: Frig, ploi şi praf saharian

La Alexandria, în sudul ţării, vântul a făcut ca temperatura resimţită să fie de minus 13 grade, iar la Cernavodă aceasta a fost de minus 16 grade, potrivit datelor oferite de ANM.