Schimbare radicală în Paris. Culoarea Turnului Eiffel va fi schimbată după mai bine de 50 de ani

Culoarea turnului Eiffel va fi schimbată după mai bine de 50 de ani de la ultima modernizare, totul pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris care va avea loc în anul 2024. Este cea mai extinsă renovare din ultimii 132 de ani.

04 feb. 2021, 17:53
Schimbare radicală în Paris. Culoarea Turnului Eiffel va fi schimbată după mai bine de 50 de ani

Schimbare radicală în Paris. Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în anul 2024, iar pentru acest lucru autoritățile franceze se pregătesc intens. Prin urmare, Turnul Eiffel va fi renovat, iar cele 19 straturi anterioare de vopsea vor fi eliminate și înlocuite cu o compozitie galben-maro pe care Gustave Eiffel și-a dorit-o pentru monumentul său, conform France24.

Citește și: Românii care au plecat în vacanţă în Maldive sau Republica Dominicană intră în carantină la revenirea în ţară. Lista zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată

CEO-ul companiei care operează turnul susține că renovarea acestuia va fi gata la timp pentru Jocurile Olimpice. Lucrarea de renovare a turnului înalt de 324 metri, cu cele 18.000 de piese metalice unite de 2,5 milioane de nituri.

”Va da Turnului Eiffel o culoare mai aurie decât culoarea pe care suntem obişnuiţi să o vedem, la timp pentru Jocurile Olimpice”, a declarat Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei care operează turnul.

Îndepărtarea straturilor vechi este periculoasă prin prezența plumbului și necesită un protocol stric pentru lucrători. Turnul Eiffel primeşte un nou strat de vopsea la fiecare şapte ani, atât pentru protejarea structurii sale metalice de vânt, ploaie, soare şi poluare, cât şi pentru menţinerea aspectului său. Lucrările actuale au început în 2019 şi urmează să fie finalizate până în 2022.

Schimbare radicală în Paris. Turnul Eiffel va juca un rol important în Jocurile Olimpice de la Paris 2024 , servind drept fundal pentru evenimentele de triatlon și înot în apă deschisă.

Noi restricţii în Franţa din cauza COVID-19. Test coronavirus cu rezultat negativ, obligatoriu la intrarea în ţară

Ministerul de Externe au făcut precizări, după ce Franţa îşi închide graniţele pentru ţările din afara UE. Autorităţile au anunţat cum trebuie să procedeze românii care trebuie să ajungă pe teritoriul statului francez. Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile franceze au revizuit din nou condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Franţei, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Astfel, începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franţa din ţările spaţiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican şi Elveţia) au obligaţia de a prezenta companiei de transport şi autorităţilor care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării”, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă şi feroviară.