Schimbarea climatică ameninţă jumătate din speciile de păsări din America de Nord

Schimbarea climatică este principala ameninţare pentru supravieţuirea a aproape jumătate din speciile de păsări de pe teritoriul continental al Statelor Unite şi Canadei, se arată marţi într-un studiu publicat de Societatea Naţională Audubon şi citat de EFE.

09 sept. 2014, 12:45
Schimbarea climatică ameninţă jumătate din speciile de păsări din America de Nord

‘Din 1.600, au dispărut aproape 9 specii de păsări în America de Nord continentală şi peste jumătate din speciile de păsări de pe acest continent sunt supuse riscului de dispariţie până la sfârşitul secolului’, a declarat cercetătorul şef de la Audubon, Gary Langham, care a condus cercetarea.

Din cele 588 specii de păsări examinate timp de şapte ani pe parcursul studiului, 314 specii sunt supuse riscului de dispariţie, iar dintre acestea 126 ar putea suferi o diminuare severă a habitatului (între 50% şi 100%) până în anul 2050.

Printre speciile ameninţate figurează şi emblematicul vultur pleşuv, al cărui habitat natural s-ar putea reduce cu 75% în următorii 65 de ani.

Studiul prevede că deşi se vor extinde ariile de iernat pentru multe specii din SUA, vor fi afectate drastic ciclurile de reproducere din perioada verii, ceea ce va diminua numărul de exemplare, dacă încălzirea globală nu va putea fi ţinută sub control.