Schimbări importante în Învăţământ. Se renunţă la teze, iar elevii vor avea o singură medie la final de an SURSE

Ministerul Educaţiei anunţă schimbări, începând cu anul următor. Potrivit unor surse, se renunţă la obligativitatea tezelor, iar elevii vor avea o singură medie la final de an.

03 mai 2022, 17:02
Schimbări importante în Învăţământ. Se renunţă la teze, iar elevii vor avea o singură medie la final de an SURSE
Schimbări importante în Învăţământ. Se renunţă la teze, iar elevii vor avea o singură medie la final de an

Schimbări importante în Învăţământ. Specialiştii de la nivelul Ministerului Educaţiei ar fi decis ca de anul următor să se renunţe la obligativitatea tezelor. Decizia ar fi fost luată după anunţul făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu la finalul lunii martie.

Schimbări în Învăţământ. Decizia luată la nivelul Ministerului Educaţiei

Citeşte şi Structură an şcolar. Apare o vacanţă „mobilă” pentru elevi. Fiecare inspectorat va decide perioada

Potrivit unor surse citate de edupedu, pe lângă renunţarea la teze, elevii vor avea o singură medie la final de an. Aceasta se va încheia dintr-un număr de note pe care fiecare profesor îl va decide pentru fiecare situație în parte, fără să existe un regulament de notare strict, cum este în prezent.

Noile măsru vor fi adoptate în mod oficial prin modificarea regulamentului de organizare a școlilor. Între timp, acestea pot suferi modificări.

Reamintim că ministrul Educaţiei declara recent că susține eliminarea obligativității tezelor, iar acest lucru urma să fie în analiză până la finalul lunii aprilie 2022, când urma, potrivit anunțului, să fie modificat ROFUIP.

„Renunțăm la obligativitatea unor teze care, din păcate, și-au dovedit, și o recunosc, inutilitatea. O recunosc eu, acela, care am susținut importanța lor, dar văzând rezultatele am înțeles că, din păcate, nu își mai ating scopul.

De ce am făcut această propunere de renunțare la teze? Am făcut-o, pentru că în anul școlar 2020-2021 am văzut că 53% din elevii României au luat note peste 8.50. (…) Primul semestru din acest an școlar ne-a arătat că nu este așa, pentru că după primul semestru notele peste 8.50, luând în calcul și tezele, procentul acestor note n-a mai fost 53%. A fost 60%, lucru care ne-a arătat că tezele, într-adevăr, am înțeles lucrul acesta, nu au relevanța scontată””, declara Sorin Cîmpeanu la finalul lunii martie.

Potrivit surselor citate mai sus, notele nu vor mai avea un număr fix, în funcție de numărul de ore pe săptămână pentru disciplina respectivă, ci acest număr va fi stabilit de fiecare profesor.

Citeşte şi Se schimbă calendarul examenelor de BAC și Evaluarea Națională 2022. Ministerul Educației tocmai a făcut anunțul!

Noua structură a anului școlar 2022-2023, propusă de Ministerul Educației:

5 septembrie – 21 octombrie – modulul 1

24-30 octombrie – prima vacanta, vacanță de toamnă pentru toți elevii

31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2

23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – a doua vacanta, vacanța de iarnă

9 ianuarie – februarie – modulul 3

6-24 februarie (a doua sapt / a treia sau a 4 sapt din februarie) – vacanţă, decizia o ia fiecare Inspectorat scoalar în parte

februarie – 6 aprilie – modulul 4

8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară

24 aprilie – 16 iunie – modulul 5

17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară