Schimbări importante la Facebook și Instagram. Utilizatorii își vor putea ascunde numărul de like-uri

Vești excelente pentru utilizatorii Facebook și Instagram! Aplicațiile le vor permite, celor care vor dori acest lucru, să ascundă contorul de like-uri la postări.

26 mai 2021, 18:58
Schimbări importante la Facebook și Instagram. Utilizatorii își vor putea ascunde numărul de like-uri

Această modificare va deveni disponibilă, în primă fază, pe Instagram, iar în câteva săptămâni se vor putea bucura de ea și utilizatorii Facebook.

Instagram a făcut experimente cu ascunderea contorului de like-uri începând cu anul 2019 în țări precum Italia, Japonia, Brazilia sau Canada, iar acum userii din toată lumea vor putea ascunde contorul, se arată într-un comunicat transmis de Facebook.

Userii vor fi cei care vor decide dacă vor să-și afișeze numărul de like-uri de la postări sau nu.

Like-urile sunt folosite pentru a măsura popularitatea diverselor postări, dar mulți useri ”vânează” like-uri și postează doar pentru a obține cât mai multe aprecieri. Se speră că posibilitatea de a ascunde contorul va elimina o parte din presiune.

Cum vor putea utilizatorii Facebook să își ascundă aprecierile

Utilizatorii de Facebook vor putea să intre în meniul “Settings & Privacy”, unde va exista secțiunea “Hide number of reactions” ceea ce va ascunde numărul de reacții de la propriile postări și de la postările altora pe News Feed, grupuri și pagini.

Ce spun reprezentanții Facebook

„Poate că ați observat că testăm ascunderea contorului de like pe Instagram de ceva vreme. Astăzi, anunțăm că toată lumea de pe Instagram și Facebook va avea acum opțiunea de a-și ascunde numărătoarea publiculului, astfel încât să poată decide ce funcționează pentru ei.

Am testat ascunderea numărului de like-uri pentru a vedea dacă poate deprima experiența oamenilor pe Instagram. Ceea ce am auzit de la oameni și experți a fost că ascunderea contorului a fost benefică pentru unii și enervantă pentru alții, mai ales pentru că oamenii folosesc contorul pentru a înțelege ceea ce este în tendințe sau popular, așa că vă oferim posibilitatea de a alege.

Căutăm mai multe modalități de a oferi oamenilor control asupra experienței lor. De aceea, am anunțat noi instrumente pentru a permite oamenilor să filtreze conținutul ofensator din mesajele private și le-am oferit oamenilor modalități de a controla ceea ce văd și partajarea în fluxul de știri Facebook – cum ar fi Bara de filtrare a feed-ului, feed-ul preferat și Alege cine poate comenta.

Opțiuni noi pentru a ascunde numărul de aprecieri publice

Începând de astăzi, vă oferim opțiunea de a ascunde numărul de like-uri pentru toate postările din feed. Veți avea, de asemenea, opțiunea de a vă ascunde contorul pe propriile dvs. postări, astfel încât alții să nu poată vedea câte aprecieri primesc postările dvs. În acest fel, dacă doriți, vă puteți concentra asupra fotografiilor și videoclipurilor distribuite, în loc de câte aprecieri primesc.

Puteți ascunde numărul de like-uri la postările altora accesând noua secțiune Postări din Setări. Această opțiune este disponibilă pentru toate postările din feed-ul dvs.

De asemenea, puteți alege să ascundeți numărul de aprecieri înainte de a distribui o postare. Puteți activa sau dezactiva această setare, chiar și după ce va fi activată. Oamenii vor mai multă flexibilitate, așa că ne-am gândit că ar fi important să le oferim oamenilor opțiunea. În următoarele câteva săptămâni veți vedea că ambele opțiuni și pe Facebook”.

 


loading...
Partenerii noștri