Facebook a închis o pagină pro-Israel cu 77 de milioane de urmăritori după ce islamiştii radicali au postat comentarii antisemite, apoi le-au raportat ca fiind „hate speech”

Facebook a închis o pagină pro-Israel cu aproape 80 de milioane de urmăritori, întrucât aceasta promova teorii conspiraţioniste. Mai mulți utilizatori au spus că s-au trezit că urmăresc respectiva pagină fără să fi dorit acest lucru.

19 mai 2021, 17:08
Facebook a închis o pagină pro-Israel cu 77 de milioane de urmăritori după ce islamiştii radicali au postat comentarii antisemite, apoi le-au raportat ca fiind „hate speech”

Facebook a închis o pagină pro-Israel. Fondatorul „Jerusalem Prayer Group”, Mike Evans, care a înființat în 2002 această pagină, a declarat că pagina de Facebook a fost ţinta islamiștilor radicali.

A existat o încercare a organizațiilor islamice radicale de a ataca acest obiectiv. Au postat peste un milion de comentarii pe site-ul nostru și apoi au solicitat oamenilor să reclame la Facebook. A fost o înșelătorie și pe faţă. A fost un plan foarte inteligent din partea radicalilor islamici”, a spus Evans, potrivit CBN

Facebook a închis o pagină pro-Israel ca urmare a „nerespectării regulilor împotriva spamului și comportamentului neautentic”

Fondatorul „Jerusalem Prayer Group” nu a oferit detalii cu privire la cenzura Facebook şi a spus că nu a vorbit cu reprezentanții Facebook de când pagina a fost închisă. Un reprezentant al Facebook a explicat că pagina a fost închisă ca urmare a nerespectării regulilor împotriva spamului și comportamentului neautentic.

Citeste si Anunţul care dă fiori lumii vine din Israel: „Nu ne vom opri până nu le venim de hac”

Pagina de Facebook a devenit parte a unei teorii a conspirației de pe rețelele de socializare, în care utilizatorii au spus că au descoperit că urmăresc automat pagina fără să fi făcut-o vreodată.

Atacul asupra paginii de Facebook a avut loc în plin conflict între Israel și Hamas și alte grupuri islamice din Fâșia Gaza. Michael Evans Jr. se roagă zilnic, alături de mii de oameni, pentru Israel și pentru rezolvarea actualei crize din Orientul Mijlociu.

Pagina de Facebook Jerusalem Prayer Team, atacată pe două căi

Într-o primă fază, a existat o campanie directă pentru a reclama pagina. Multe postări pe Facebook și YouTube au avut ca scop îndrumarea oamenilor să intre și să raporteze pagina Facebook JPT și să pună presiuni pentru a elimina respectiva pagină de pe platforma lor.

Al doilea atac a venit sub forma unei campanii de dezinformare conform căreia Facebook a creat pagina JPT în timpul conflictului actual și îi obligă pe oameni să aprecieze pagina chiar dacă îşi doresc acest lucru.

Citeste si O femeie de 76 de ani, bolnavă de Covid-19, s-a trezit cu câteva minute de a fi incinerată. Șoc uriaș pentru întreaga familie

În zeci de videoclipuri cu mii de vizualizări, precum și postări pe Twitter este sărbătorită eliminarea de pe Facebook a respectivei pagini.

Hackerul iordanian Ahmed Sale a reușit să închidă o pagină de Facebook cu 76 de milioane de like-uri pentru a susține entitatea sionistă, numită„ Jerusalem Prayer Team ”. # Felicitări tuturor spectatorilor. „Această pagină a echipei de rugăciune din Ierusalim din Yahodi (evreiască) a fost dezactivată / eliminată cu succes de pe Facebook”, se arată într-o postare, scrie cbn.com.


loading...
Partenerii noștri