SCHIMBĂRI în 2018. Dispar casele de marcat cu rolă. Toate firmele trebuie să aibă case de marcat electronice

Guvernul a adoptat o ordonanță care prevede obligativitatea folosirii caselor de marcat electronice de către companii de la 1 august 2018.

02 ian. 2018, 12:38
SCHIMBĂRI în 2018. Dispar casele de marcat cu rolă. Toate firmele trebuie să aibă case de marcat electronice

Casele de marcat cu jurnal electronic vor fi obligatorii pentru companiile mari de la 1 iunie 2018. Termenul final de implementare pentru dotarea tuturor operatorilor economici cu aparate de marcat noi este 1 august 2018, scrie capital.ro.

Obligativitatea utilizării de aparate de marcat cu jurnal electronic de către operatorii economici şi eliminarea treptată a aparatelor de marcat cu rolă jurnal a fost introdusă prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 91/2014, însă termenele iniţiale au fost modificate ulterior.

Prin Ordonanţa adoptată de Guvern sunt revizuite şi sancţiunile contravenţionale prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, „inclusiv prin stabilirea acestora pe un interval valoric şi nu în cuantum fix, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, luându-se în considerare principiul proporţionalităţii dintre faptă şi sancţiune, promovat şi de legea prevenţiei, precum şi de practica judiciară în domeniu”.

Citeşte şi Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii din 2018. Ce vor conţine bonurile fiscale