Schimbări în Guvern. Mai mulţi prefecţi şi subprefecţi, eliberaţi din funcţii

Val de demiteri în România. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care au fost eliberaţi din funcţii doi prefecţi şi 10 subprefecţi şi au fost numiţi cinci prefecţi şi 15 subprefecţi.

12 ian. 2022, 15:14
Schimbări în Guvern. Mai mulţi prefecţi şi subprefecţi, eliberaţi din funcţii

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost adoptată o hotărâre prin care au fost eliberaţi din funcţii doi prefecţi şi 10 subprefecţi şi au fost numiţi cinci prefecţi şi 15 subprefecţi.

De asemenea, Bode a completat că a mai rămas un număr de 16 prefecţi care trebuie numiţi în şedinţele viitoare ale Executivului, 13 de la PSD, doi de la PNL şi unul de la UDMR.

Citeşte şi: Val de demiteri în Guvern. Mai mulţi prefecţi şi subprefecţi au fost eliberaţi din funcţii

„Am avut o hotărâre de Guvern pe care am adoptat-o în care au fost pe de o parte eliberaţi doi prefecţi şi 10 subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi cinci prefecţi şi 15 subprefecţi. În total, din cei 42 de prefecţi au fost numiţi, de la momentul negocierii politice, 17 prefecţi, urmând ca restul până la 42 fie rămân în funcţie, cum este cazul 14 prefecţi de la PNL şi 3 de la UDMR. Deci 17 rămân în funcţie. Vorbim de un rest de 16 prefecţi care trebuiesc numiţi în şedinţele viitoare. Pe măsură ce vom primi toate confirmările de la instituţiile statului care au această obligaţie de validare a candidaturilor, pentru că facem aceste verificări, vom veni în Guvern cu aceste propuneri – 13 de la PSD, doi de la PNL şi unul de la UDMR”, a afirmat Lucian Bode, la finalul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Harta puterii în teritoriu: Cum şi-au împărţit prefecţii PSD, PNL şi UDMR

„Una peste alta, peste 60% din prefecţii şi subprefecţii negociaţi au fost deja numiţi şi urmează să fie instalaţi în funcţie”, a mai adăugat Lucian Bode.

 

 


loading...
Partenerii noștri