SCHIMBĂRI MAJORE în educaţie. Ministrul Curaj: Copiii vor intra în clasa I doar dacă au terminat CLASA PREGĂTITOARE

CLASA PREGĂTITOARE 2016. Schimbări în învățământul primar din această toamnă. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat, joi, la Interviurile Europa FM, că elevii vor intra în clasa întâi doar dacă au terminat clasa pregătitoare.

RomaniaTV.net
14 ian. 2016, 12:16
SCHIMBĂRI MAJORE în educaţie. Ministrul Curaj: Copiii vor intra în clasa I doar dacă au terminat CLASA PREGĂTITOARE

CLASA PREGĂTITOARE 2016. Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anuntat că elevii vor intra în clasa întâi doar dacă au terminat clasa pregătitoare. Până acum existau și excepții, iar unii copii puteau să ajungă în clasa întâi fără să urmeze și clasa zero.

„La clasa întâi vor veni cei care au fost în clasa pregătitoare. Deci până acum au fost tot felul de excepții, am trăit prin excepții în ultimii patru ani”, a spus Adrian Curaj.

De patru ani tot avem excepții. Anul trecut au fost 2.500 plus excepții. (…) Vom avea în vedere rezolvarea tuturor cazurilor în favoarea elevului”, a adăugat ministrul.

CLASA PREGĂTITOARE 2016. Ministrul Educației a mai anunțat că vineri va fi lansat și calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare și a dat două puncte de reper din acest calendar.

„22 februarie se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de scolarizare propus, iar în perioada 29 feb – 18 martie parinții vor putea face opțiuni și e important că anul acesta vor putea fi făcute și online.”, a precizat Curaj. Calendarul va fi disponibil pe site-ul ministerului începând de vineri.