Schimbări majore la nuntă şi botez. Câte prenume poţi să-i pui copilului şi cum poţi să spui "Da" în format electronic

Publicat: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 07:43 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 07:43 // Sursa: romaniatv.net

Certificate de căsătorie semnate pe tabletă şi cel mult trei prenume pentru fiecare copil român - acestea sunt schimbările pe care Ministerul Afacerilor Interne vrea să le aducă în legea privitoare la emiterea actelor de stare civilă.

Una dintre modificările esenţiale se referă la modalitatea de păstrare a actelor de stare civilă. Dacă până acum ele se întocmeau în două exemplare originale pe hârtie, noua lege prevede şi semnarea documentelor oficiale în format electronic.

Ulterior, acestea vor fi stocate într-o bază de date astfel că românii plecaţi în străinătate le vor putea obţine printr o simplă cerere la ambasadele sau birourile consulare în ţara în care se află.

Pentru asta însă va fi nevoie de implementarea unui Sistem Informatic iar proiectul de lege nu stabilește când şi cum ar putea acest soft să devină funcțional la nivel național.

În aceeaşi iniţiativă legislativă se prevede că nou născuţii nu vor mai putea avea mai mult de trei prenume iar persoanele care au avut probleme cu legea în ultimii 5 ani , precum control judiciar sau au fost arestaţi, nu au permisiunea de a-şi schimba numele.

De asemenea, dacă termenul de declarare a naşterii unui copil, acela de 30 de zile, a fost depăşit, certificatul de naştere va putea fi obţinut totuşi cu o simplă semnătură a primarului, fără să mai fie nevoie de prea multă birocraţie.

Proiectul se află deocamdată în dezbatere publică

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
botez căsătorie MAI prenume 2019 schimbari cod civil
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 ian 00:22
Răspunde | Votează email 0 email
Allison Howarts
Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă care să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, mi-a trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știe că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: [email protected] puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
1) vrăji vrăji
2) Vrăjile pierdute de dragoste
3) Vrăjile de divorț
4) Vrăjile căsătoriei
5) Vraja de legare.
6) vrăji de rupere
7) Înlăturați un iubit din trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
9) doresc să-ți satisfacă iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
[email protected]
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H