Schimbări minore care-ţi pot îmbunătăţi viaţa

Multe persoane susţin că “lucrurile mici” contează în viaţă, pentru că sunt mult mai numeroase decât “lucrurile mari”.

RomaniaTV.net
29 mai 2013, 11:13
Schimbări minore care-ţi pot îmbunătăţi viaţa

Este perfect valabil si stilului de viata de zi cu zi, care poate fi imbunatatit prin cateva schimbari minore referitoare la obiceiurile cotidiene.
 
1. Foloseste ata dentara
 
Prea putini dintre noi constientizam cate probleme pot aparea din cauza igienei orale deficitare. Pe langa spalatul obligatoriu pe dinti, specialistul Robert Emami, seful de personal la Dental Specialties din Randolph, Massachusetts, spune ca folosirea atei dentara, acea mica fasie de nylon, poate aduce beneficii majore asupra sanatatii. “Folosirea atei dentare este una dintre cele mai rapide metode de a scapa de bacteriile din organism. Placa dentara, bacteriile se inmultesc constant in zone in care periuta de dinti nu ajunge. Odata ce se acumuleaza placa, aceasta mananca practic din osul care tine in loc dintele”, spune Emami. Mai mult de atat, probleme nu se limiteaza aici.

Bacteriile din gura pot patrunde usor in circulatia sangelui si pot agrava unele probleme de sanatate, precum diabetul si hipertensiunea, dar pot duce si la nasteri premature in cazul femeilor insarcinate. Din acest motiv, ata dentara ne poate imbunatati viata.
 
2. Mananca o data la trei ore in fiecare zi
 
Nu trebuie sa treaca mai mult de patru ore intre mese, dar trainerul Scott Colby ne recomanda sa mancam chiar mai des de atat: o data la trei sau chiar la doua ore. Mesele trebuie sa fie, bineinteles, mici cantitativ. Colby spune ca astfel ne antrenam metabolismul sa functioneze, motiv pentru care vom arde mai multe calorii. “Daca mananci trei mese pe zi si iei doua gustari, ceea ce inseamna ca mananci o data la doua-trei ore, evident, in cantitati mici, te vei simti satul si satisfacut, motiv pentru care nu vei exagera la finalul zilei, mancand tot ce nu ai apucat. A manca o data la doua-trei ore este cea mai buna metoda pentru a-ti accelera arderile metabolice, a elimina grasimi, dar si pentru tonifierea musculara”, spune Colby.
 
3. Fa-ti mai multa cafea acasa si ia-o la pachet
 
Daca obisnuiesti sa bei cafea in timpul zilei, renunta la cafelele cumparate de la magazin sau de la automat. In primul rand, sunt sanse mari sa fie proaste calitativ si sa contine multe substante care nu provin nici pe departe de la boabele de cafea (mai ales cele de la automat). Totodata, daca iti cumperi cafea de la un magazin, un fast-food sau o benzinarie, vei fi tentat sa iti cumperi si un corn sau un pachet de biscuiti sau o briosa langa.
 
4. Poarta hainele pe care le imbraci la sala sau la alergat si in casa
 
Multi dintre noi ne plangem ca nu facem suficient de mult sport, si totusi ne limitam la a ne plange pentru ca detestam tot procesul de imbracare, plecat de acasa, mers la sala, pe pista sau in parc pentru a incepe sa facem miscare. Putem insa sa ne pacalim pe noi insine cu un mic truc, sustine Nicole Glor, trainer personal si instructor de fitness la clubul Crunch din New York. Ea sustine ca ofera chiar clientilor ei acest sfat care poate parea stupid, initial, dar care chiar da rezultate. “Problema principala este mobilizarea, nu activitatea sportiva in sine. Decat sa te gandesti ca trebuie sa mergi la sala sau in parc sa alergi, imbraca-te cu echipamentul in casa si atat. Nu te gandi ca te duci sa faci sport. Poarta-l o data, de doua ori, de trei ori si vei vedea ca la un moment dat, de regula mai devreme decat mai tarziu, vei simti impulsul de a iesi sa faci sport!”
 
5. Fa exercitiul Kegel
 
Urologii sustin ca una din patru femei are scurgeri involuntare de urina, adica incontinenta urinara. Este jenant si inspaimantator, dar se intampla, iar principala cauza este slabirea muschilor din zona pelviana. Asadar, intariti-va muschii cu exercitiul Kegel, ce presupun, de fapt, incordarea si relazarea muschilor pelvieni, inclusiv a vaginului. Fiecare incordare trebuie sa dureze aproximativ trei secunte, apoi relaxati. Efectuati exercitiul macar zece minute pe zi. Un studiu efectuat de The Cochrane Library arata ca femeile care practica Kegel sunt de pana la sapte ori mai putin predispuse la incontinenta urinara, ca sa nu mai vorbim ca au parte de performante sexuale mai bune, pentru ca se intaresc astfel si peretii vaginali.

CONTINUAREA PE LYLA.RO.