SCHIMBĂRI pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu vrea să renunţe la MANUALUL UNIC

Publicat: Miercuri, 21 Noiembrie 2018 10:19 // Actualizat: Miercuri, 21 Noiembrie 2018 11:10 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, vrea să renunţe la manualul unic întrucât, spune ea, manualele nu s-au ridicat la standardele cerute. 

"Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru Ştirile PRO TV.

Manualul unic a fost introdus în timpul mandatului fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care declara că prin această măsură vrea să scape de "baronii manualelor". Astfel, Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a trecut Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei şi a desemnat-o să editeze manualele şcolare. Ordonanţa a fost atacată la Curtea Constituţională, iar judecătorii au decis că Ministerul Educaţiei nu trebuia să reorganizeze Editura Didactică şi Pedagogică prin ordonanţă de urgenţă, ci printr-o hotărâre care să treacă prin Parlament. Legea manualului ar urma acum să fie modificată în Parlament.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ecaterina Andronescu manual unic manualul unic Ministerul Educaţiei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
22 nov 15:32
Răspunde | Votează email 0 email
ADY
Din nou Abramburica.....Popo ne-a scapat de barosanii manualelor, Kati ii aduce indarat !
21 nov 18:35
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Iar a ajuns PUPINCURISTA sefa peste Invatamant ca sa-l faca si mai varza decat l-a facut ? Mai multe manuale de doi lei, din care nu intelegi nimic, doar pentru ca unii dintre lingaii PSD sa primeasca bani pentru ca le-au scris.Satanistii vor si vad ca reusesc cu un astfel de ministru, sa puna pe butuci invatamantul romanesc, pentru ca populatia Romaniei sa devina o gloata de semianalfabeti care sa fie condusa de analfabeti ca Veorica Dancila si repetenti Puscariasi ca Dragnea.
21 nov 17:18
Răspunde | Votează email 0 email
stefi
Abrambura din nou. Manualul unic facut printr-un concurs "pe bune" este solutia cea mai buna pentru invatamantul romanesc. Altfel toate examenele se vor da pe grile "relaxate" ca sa se potriveasca cu toate abordarile.Daca s-au gresit manualele trebuie facuta ordine la EDP.
21 nov 14:54
Răspunde | Votează email 0 email
Vladimir
Nu avea PSD-ul pe altcineva sa conduca Minsiterul Educatiei decat sa o puna a cata oara pe aceasta doamna care Nu a facut nimic in Minsiter .De ce ? pentru ca nu are notiuni elementare de management la nivel national.este un profesor de chimie cu toata dragostea dar aici vorbimd e cu totul altceva,este vorba de educatia acum si in viitor.Nu avem nevoie sa facem expereimente peste experiemtne,dansa a mai fost, este doar o ambitie de afi inc entrul atentiei ? lasati politicieni tineri sa conduca acest minsiter cu alta viziune noi romanii am vazut ce ati facut decat s aprovocati und eranj total!
21 nov 12:39
Răspunde | Votează email 2 email
STELA
Abramburica nu se dezminte . Iar face praf invatamantul .
1
EUR
4.7550
RON
18 Oct
noapte 8 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H