Schimbări pentru şoferi, pregătite de Guvernul Orban. Ce se întâmplă cu amenzile de circulaţie din 2020

Publicat: Miercuri, 27 Noiembrie 2019 11:02 // Actualizat: Miercuri, 27 Noiembrie 2019 11:23 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul Orban pregăteşte modificări pentru şoferi în privinţa amenzilor de circulaţie. 

Întrebat ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu punctul de amendă având în vedere că el a tot fost plafonat până la finalul lui 2019, premierul Ludovic Orban a declarat că va fi pregătit un proiect de lege prin care valoarea amenzilor de circulaţie să nu mai fie legată de salariul minim pe economie.

"Ştiu că este îngheţat. Aceasta a fost practica de îngheţare pentru a nu ţine cont de salariul minim. Mai degrabă o să venim cu un proiect de lege în care sa nu mai legam de salariul minim amenzile. S-a dovedit că dacă a fost necesară prorogarea timp de doi ani de zile a creşterii amenizilor în funcţie de salariul minim, înseamnă că legarea acestor amenzi de salariul minim nu a funcţionat. Vom lua o decizie privitoare la acest aspect", a anunţat premierul Ludovic Orban.

Conform legislaţiei în vigoare, punctul amendă se calculează în funcție de salariul minim brut pe țară, doar că în ultimii ani punctul de amendă a fost plafonat la 145 lei. Dacă acest lucru nu se va mai respecta, majorările vor fi resimțite de la începutul anului.

Astfel că punctul de amendă va ajunge la 223 de lei, față de 145 de lei. Spre exemplu, cei care vor sta pe telefon în timp ce conduc ar putea risca o amendă de la 580 de lei la 725 de lei, iar dreptul de a conduce va fi suspendat pentru 30 de zile.

VEŞTI PROASTE PENTRU ŞOFERI. Ce se întâmplă cu amenzile de circulaţie de la 1 ianuarie, odată cu creşterea salariului minim

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H