Schimbări uriașe pe Aeroportul Internațional Henri Coandă! Toți călătorii trebuie să știe ce presupune ce se modifică pe Otopeni

Se pregătesc schimbări semnificative la Aeroportul Otopeni - Henri Coandă, începând cu data de 1 martie 2024. Iată informațiile esențiale pe care călătorii trebuie să le aibă în vedere!

01 mart. 2024, 20:12
Schimbări uriașe pe Aeroportul Internațional Henri Coandă! Toți călătorii trebuie să știe ce presupune ce se modifică pe Otopeni
Schimbări uriașe pe Aeroportul Internațional Henri Coandă! Toți călătorii trebuie să știe ce presupune ce se modifică pe Otopeni

Începând cu data de 1 martie 2024, Aeroportul Otopeni – Henri Coandă va suferi modificări semnificative. Conform celei mai recente informații furnizate de companie, porțile de control automat la frontieră (ABC) de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București vor fi mutate de la zona de Plecări Internaționale la noua zonă destinată Plecărilor non-Schengen.

Citește și: Româncă depistată cu 159 de grame de cocaină în geantă, pe Aeroportul Henri Coandă. Femeia a trecut granița cu drogurile în stomac

„În continuarea măsurilor luate pentru implementarea fluxurilor Schengen / non-Schengen la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, începând de vineri, 1 martie 2024, porțile de control automat la frontieră (ABC – automatic border control) vor fi relocate de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră de pe actualul flux de Plecări Internaționale pe viitorul flux de Plecări non-Schengen”, a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

De asemenea, pasagerii trebuie să știe că, temporar, capacitatea de procesare va fi redusă.

„CNAB și Poliția de Frontieră depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în luna martie, când se finalizează reconfigurarea Schengen a terminalelor Aeroportului Henri Coandă”, potrivit Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pe lângă aceste schimbări, capacitatea de procesare pe fluxul de Sosiri Internaționale va suferi o reducere temporară. Această decizie a fost luată în urma lucrărilor de relocare a unor ghișee de control de frontieră către noul flux non-Schengen.

Conform noilor reglementări, se vor implementa scannere 3D performante la aeroporturile din țară, care vor fi capabile să detecteze lichidele periculoase. Astfel, limita de 100 de mililitri pentru sticle va fi eliminată. Până în prezent, aceste scannere au fost deja instalate la Cluj și la Timișoara, iar acum sunt în proces de instalare și la Otopeni. Pentru aceste echipamente, a fost alocată o sumă de 18 milioane de euro, din care 16 scannere vor fi montate la Otopeni, iar alte două la Aeroportul din Băneasa.

Citește și: Prețuri exorbitante pe Aeroportul Henri Coandă. De necrezut cât a ajuns să coste o apă sau o Coca-Cola