Româncă depistată cu 159 de grame de cocaină în geantă, pe Aeroportul Henri Coandă. Femeia a trecut granița cu drogurile în stomac

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă au descoperit 159 de grame de cocaină asupra unei femei din România, care venea din Londra.

19 oct. 2023, 18:14
Româncă depistată cu 159 de grame de cocaină în geantă, pe Aeroportul Henri Coandă. Femeia a trecut granița cu drogurile în stomac
româncă depistată cu 159 de grame de cocaină în aeroport

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă au descopoerit 159 de grame de cocaină asupra unei femei de cetățenie română care se afla în zona de tranzit a aeroportului. Aceasta venise din Londra, iar suspiciunile cu privire la transportul de substanțe interzise au dus la cercettări extinse coordonate de procurorii DIICOT – Structura Centrală.

Femeia a fost reținută și este cercetată pentru trafic de droguri de mare risc și tentativă la trafic internațional de droguri de mare risc.

Citește și: Se pierd tradiţiile româneşti! În loc de castraveţi şi gogoşari, un bărbat din Arad a fost prins de poliţie cu cannabis la borcan

Evenimentul a avut loc pe 15 octombrie 2023, atunci când polițiștii de frontieră efectuau un control în zona de tranzit a aeroportului. Femeia a adevenit obiectul suspiciunilor în legătură cu transportul de substanțe interzise.

Ulterior, cercetările coordonate de procurorii DIICOT au arătat că femeia a procurat, transportat și deținut în vederea comercializării 159,06 grame de cocaină, pe care intenționa să le scoată din țară.

Astăzi, 19 octombrie, autoritățile au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București arestarea preventivă a femeii pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile de cercetare au fost desfășurate de polițiștii din cadrul IGPF – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni – Serviciul de Prevenire și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog.

Citește și: Un șofer român de TIR a lăsat traficanții de droguri fără cocaină în valoare de 43 de milioane de euro. Cum le-a dat camionagiul planurile peste cap

Serviciile Criminalistice din cadrul Poliției Capitalei și Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov au oferit sprijin în activitățile de cercetare.

Drogurile au fost inițial ingerate în stomac și au fost găsite în geanta de mână a femeii, după ce aceasta le-a eliminat, potrivit g4media.ro.