Schimbările pe care le putem face în viața noastră pentru a preveni cancerul. Anunțul făcut de specialiști!

Cancerul reprezintă pentru oameni cea mai cumplită boală, având în vedere că nu s-a descoperit un antitod precis. Tratamentul și recuperarea pot fi complexe, iar riscurile sunt foarte mari.

01 feb. 2022, 23:08
Schimbările pe care le putem face în viața noastră pentru a preveni cancerul. Anunțul făcut de specialiști!

Schimbările pe care le putem face în viața noastră pentru a preveni cancerul. Studiile arată că aproape 40% dintre cancere ar putea fi evitate dacă am face câteva schimbări în stilul nostru de viață.

Schimbările pe care le putem face în viața noastră pentru a preveni cancerul. Anunțul făcut de specialiști!

„Carcinogeneza, adică transformarea unei celule normale într-una canceroasă în urma mai multor mutaţii, poate să fie influenţată de alimentaţie prin mai multe mecanisme de acţiune. Astfel, pe de o parte, constituenţii alimentari pot avea efecte directe asupra răspunsului imunitar şi asupra inflamaţiei, în timp ce excesul de grăsime corporală, atunci când există, acţionează indirect, prin hormonii care influenţează apariţia şi progresul cancerului.

Aceşti compuşi pot afecta celulele la nivel de ADN, ARN şi la nivel proteic şi pot conlucra cu inflamaţia cronică pentru a creşte riscul de cancer. Nu mai este un secret însă că modul în care ne alimentăm şi grija pe care o acordăm organismului nostru influenţează viteza cu care îmbătrânim”, afirmă Adina Rusu, nutriţionist-dietetician, potrivit DC News.

Greutatea corporală excesivă este, de asemenea, un factor de risc impotant în dezvoltarea cancerului. Astfel, menținerea unei greutăți sănătoase, cu ajutorul alimentației, contribuie la reducerea riscului de a dezvolta cancer.

Citește și: Sorin Cîmpeanu nu susține vaccinarea obligatorie: Trebuie să fie un gest voluntar. Există aproape 3.000 de școli care au rată de vaccinare a personalului de 100%
Se estimează, susţine nutriționistul, că 30 – 40% dintre cancere ar putea fi evitate prin alimentaţie şi modificarea stilului de viaţă. Astfel, pe lângă menţinerea unei greutăţi corporale normale, diversitatea alimentară şi consistenţa unui stil de viaţă sănătos sunt foarte importante pentru prevenţia afecţiunilor oncologice.

O alimentație sănătoasă include toate grupele de alimente, în funcție de nevoile propriului organism. De asemenea, produsele consumate trebuie să aibă o origine cât mai sănătoasă. Alimentele intens procesate ar trebui evitate cu orice preț.

Citește și: Ce se întâmplă cu şcolile după recordul de infectări COVID-19. Rafila: Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea